Elisenda Paluzie: «Ja tenim set presos polítics més»

La presidenta de l’ANC assegura que es vol construir un relat de violència que no existeix

Elisenda Paluzie, aquest dijous a Sabadell
Elisenda Paluzie, aquest dijous a Sabadell | Juanma Peláez
Albert Segura / Albert Hernàndez
26 de setembre del 2019
Actualitzat a les 22:08h
La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, assegura que els membres dels CDR que avui el magistrat de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha enviat a la presó han de tenir la consideració de presos polítics. Paluzie ho ha dit a Sabadell, on ha participat a la concentració que els amics i coneguts de dos dels detinguts, veïns de la ciutat, han convocat en senyal de suport.

"Ja tenim set presos polítics més a l’Estat espanyol, víctimes d’aquesta repressió política, aquest intent de construir un relat de violència que no ha existit", ha expressat Paluzie en una atenció als mitjans després de la concentració.

"Estem davant d’una operació en què s’ha fet una aplicació encoberta de la Llei antiterrorista, que ens recorda molt a l’operació de l’any 1992 del jutge Garzón, que va acabar amb una condemna a l’Estat per part del Tribunal d’Estrasburg per no haver investigat tortures", ha expressat.

En aquest sentit, ha apuntat que s’han vulnerat drets, no s’ha respectat la presumpció d’innocència i s’ha intentat construir el relat de violència just a les portes de conèixer la sentència dels líders del procés. "Internacionalment volen intentar que aquesta sentència, que previsiblement serà condemnatòria, vingui precedida d’un relat amb violència, que si no n’hi ha se la inventen", ha conclòs.