​Consciència i informació: les claus del Dia Mundial del Càncer de Mama a Sabadell

Se celebraran dues jornades el cap de setmana del 19 i 20 d’octubre

Presentació dels actes previstos a Sabadell
Presentació dels actes previstos a Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
26 de setembre del 2019
Actualitzat a les 16:24h
Sabadell celebrarà els propers 19 i 20 d’octubre la Primera Jornada AMOH Càncer de Mama i Ovari coincidint amb la commemoració del Dia Mundial del Càncer de Mama. Durant el cap de setmana, es duran a terme un seguit d’activitats informatives i lúdiques que organitzen l’Associació Mama i Ovari Hereditari (AMOH), l’Ajuntament de Sabadell i el Parc Taulí.

Així, el dissabte 19 d’octubre, el Casal Pere Quart acollirà durant tot el matí la jornada sobre el càncer de mama i ovari, amb un programa de ponències, a càrrec de professionals i persones afectades, que pretenen respondre a les qüestions relacionades amb el càncer de mama. La cita està adreçada a dones que pateixen o han sofert càncer de mama i ovari.

L’enfoc que es donarà a les ponències és posant al centre la persona, no la malaltia. D’aquesta manera, es donarà informació relacionada amb aquest càncer per ajudar les pacients a estructurar el seu coneixement sobre la malaltia i motivar que siguin part activa de la seva situació.

Així, a les 10.00 hores tindrà lloc la primera intervenció, Càncer de mama, tractaments actuals, quan és hereditari?, a càrrec de la doctora Gemma Llort, de la Unitat Consell Genètic del Parc Taulí, i el doctor Miquel A. Seguí, del Servei Oncologia Mèdica del Parc Taulí. Càncer, Esport i Alimentació és el títol de la següent ponència que, a les 11.30 hores faran el doctor Daniel Brotons, especialista en Medicina de l'Esport, iAnna Gisbert, nutricionista.

Posteriorment, la psicooncòloga i coach del Consorci Sanitari de Terrassa i la testimoni Noelia Pelayo, protagonitzaran, a les 12.30 h, la tercera de la sessions, sota el títol Càncer de Mama: el teu entorn. Amb la clausura per part de la doctora Àngels Arcusa, cap d’Oncologia Consorci Sanitari Terrassa i una breu actuació teatral, es posarà fi a la jornada.

El mateix dissabte, al Parc Catalunya, es farà durant tot el matí una Fan Zone, que oferirà classes gratuïtes de ball, entenent l’activitat física com una manera de prevenir el càncer. L’activitat a la tarda continuarà amb balls i actuacions de grups musicals.

Al Centre Cívic de Sant Oleguer, mentrestant, serà escenari, també el dissabte a partir de les 18.00 hores, de l’actuació musical i de dansa Explica’m... parlem-ne, a càrrec de Petit Món. Es farà una taquilla inversa, que consisteix a fer el donatiu que es vulgui un cop acabi l’obra.

Pel que fa a diumenge, a les 10.00 hores, el circuit del cros del Parc Catalunya oferirà una cursa solidària. Es tracta d’un recorregut de 10 i 5 km amb obstacles a superar.