Arrenquen tres dies d'espectacles en una nova edició del Festival Terrassa Noves Tendències

El festival se celebra del 26 al 28 de setembre i la temàtica del viatge i les qüestions quotidianes des d'una perspectiva de gènere són els temes principals

Espectacles del TNT 2019.
Espectacles del TNT 2019. | Cedida
LaTorre
26 de setembre del 2019
La programació del Festival Terrassa Noves Tendències (TNT), organitzat per l'Ajuntament de Terrassa arriba aquest dijous 26 a la ciutat. Durant dos dies es podran veure una trentena de propostes, de les quals 7 són espectacles d'estrena absoluta, 2 estrenes internacionals a l'Estat espanyol i 5 coproduccions amb un total de 71 funcions en 20 espais.

La temàtica del viatge i les qüestions quotidianes des d'una perspectiva de gènere són els temes principals del TNT 2019. Aquest any s'ha reduït el certamen un dia i se celebrarà de dijous a dissabte, deixant fora el diumenge i comprimint més activitats el dissabte.

Germinal de Halory Goerger i Antoine Defoort (L'Amicale), que inaugurarà el festival, i Par les temps qui courent... de Cie Carabosse són la nota internacional d'aquesta dotzè TNT. El director del festival, Pep Pla, ha destacat que estan molt contents de programar Germinal. "Un espectacle", ha dit, que "narra què significa començar de zero".

Entre els "leitmotivs" de les obres del festival, destaca la temàtica del viatge i les qüestions quotidianes abordades des d'una perspectiva de gènere. Així doncs, el TNT 2019 emprendrà viatges col·lectius cap a paratges onírics com el que proposen els francesos Carabosse a Par les temps qui courent...; també viatges interiors i més sensorials com el dels murcians Onírica Mecánica a Le grand Tour, i abordarà amb mirada crítica les conseqüències negatives del turisme de la mà de les catalanes Mos Maiorum a Gentry.
 

Espectacles del TNT 2019. Foto: Cedida


Diversos espectacles presentaran problemàtiques comuns des d’una mirada feminista, ha apuntat Pla. Temes com la cosificació de la dona, la idea de bellesa, de plaer, l’explotació laboral, etc., seran presents enguany en obres com Pla-dur del col·lectiu Atzur, sobre les kellys, Unheimlich d’Irene Vicente / Cia. Pelipolaca, a Catalina d’Iniciativa Sexual Femenina o al solo d’Ada Vilaró, 360 grams, "un cant a la vida" i es basa en una experiència pròpia que ha decidit compartir. Ella va tenir un càncer i va estar tres anys convivint amb la malaltia. "Aquesta proposta està feta des d'un lloc on hi ha un component de realisme màgic i poètic perquè crec que la poesia és el que pot fer que les ferides tinguin un camí cap a la bellesa".

El festival ha destacat que un dels principals objectius de TNT és donar suport a la creació contemporània catalana i seguir apostant per la creativitat, la innovació i les noves tendències dels nostres creadors i creadores. En aquesta dotzena edició el TNT estrenarà cinc coproduccions: Protocolos de acción frente a lo desconocido de la Fundación Agrupación Colectiva; la citada 360 grams'de la creadora Ada Vilaró; Schumann amateur de Rubén Ramos Nogueira, que torna al TNT per fer una reflexió sobre l'amor, la bogeria i el paper de la dona en la història de l'art a partir de la vida d’una parella de músics del Romanticisme alemany, Robert i Clara Schumann; Suicide de Marc Caellas i David G. Torres i Cobalto de Laila Tafur i Alba Rihe.

També s'estrenen, Gota a gota d'El Canto de la Cabra, creada i dirigida per Elisa Gálvez i Juan Úbeda, una celebració poètica de la vida i de la de la mort; i Incurables,  un espectacle multidisciplinar de dansa, vídeo-tecnologia i música electrònica inèdita creat a tres bandes entre el coreògraf Pere Faura, els vídeo-artistes Tatiana Halbach i Soren Christensen (Desilence) i el músic Albert Salinas (DJ Wooky)

Més propostes al carrer que altres anys

Enguany el TNT presenta més propostes al carrer que mai. A part de l'internacional Par les temps qui courent... també es podrà veure l'espectacle de percussió interactiu, innovador i itinerant 'Perculights!' de Brincadeira i Bàcum, que també es veurà a Matadepera.

El TNT incorpora propostes musicals a la seva programació amb actuacions musicals no convencionals i avantguardistes. Per exemple, el concert de Balago; el duo de de pop electrònic barceloní Hidrogenesse o la jornada Mutacions, del Centre de Creació La Lluerna, que tancarà el TNT amb quatre artistes que presentaran propostes de música electrònica de petit format.

TNT Kids

En el marc del TNT Kids s'han programat quatre peces. Un teatre al jardí de la Cia Minimons; Handle with care de Diana Gadish, peça guanyadora de la darrera edició de GRUA al TNT 2018; EZ Sub, de Joao Pinto / Kandengue Arts i Playscape Deluxe dels belgues Cathy Bertel i Den Draad
 

Espectacles del TNT 2019. Foto: Cedida