VÍDEO Les cassoles tornen a sonar contra les detencions de CDR a Sabadell

La iniciativa es fa dos dies seguits després de l'operació judicial de l'Audiència Nacional contra activistes independentistes

Centenars de persones protesten a Vic contra les detencions de la Guàrdia Civil
Centenars de persones protesten a Vic contra les detencions de la Guàrdia Civil | Adrià Costa
NacióDigital
25 de setembre del 2019
Actualitzat a les 21:34h
Col·lectius independentistes, entre els quals la CUP i comitès de defensa de la República (CDR), han convocat per aquest dimarts a les nou del vespre una cassolada per protestar contra la detenció de nou activistes ordenada per l'Audiència Nacional. Aquesta és la segona nit consecutiva que les cassoles tornen a sonar a la ciutat.


En aquests moments hi ha set persones detingudes, mentre que dues van quedar en llibertat el mateix dilluns. És previst que aquest dijous declarin a l'Audiència Nacional.

Terrorisme i rebel·lió

La protesta protesta arriba després que ahir ja es produissin mobilitzacions arreu del país contra l'operatiu de la Guàrdia Civil, que arriba just abans de la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes. Sobre els detinguts pesen acusacions de terrorisme, rebel·lió i tinença d'explosions.

Segons la Fiscalia de l'Audiència Nacional, els activistes tenien intenció de dur a terme actes "terroristes amb finalitats separatistes".