El Vallès commemora els 57 anys de les Riuades del 1962

Aquest dimecres fa més de cinc dècades de la nit tràgica que va deixar més d'un miler de morts

Redacció
25 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:04h
Un cotxe arrossegat durant la riuada de 1962.
Un cotxe arrossegat durant la riuada de 1962. | FGC
La Comissió de les Rieres de Terrassa ha organitzat per aquest dijous 25 de setembre diverses activitats i un acte commemoratiu per recordar els 57 de les Riuades del 1962 que van marcar un abans i un després a la ciutat.

L'escenari escollit és el barri d'Ègara on hi ha previstes diferents accions. Des de les 11h i durant tot el dia a la plaça de la Immaculada es farà l'activitat participativa "Un record, un desig". La idea és entre tothom qui ho vulgui, omplir un arbre amb missatges de record d'aquells dies tràgics o també un missatge pel futur de la ciutat. A la mateixa plaça hi haurà una exposició fotogràfica de la Riuada i a les 19h de la tarda, es farà el parlament i reconeixement de la "Brigada de la Mort" a càrrec de Josep Maria Pi. Tot seguit es farà una ofrena floral amb música en directe per recordar les víctimes de la tragèdia i finalment a les 20 hores es farà la "Marxa de llum", una caminada silenciosa fins la riera de les Arenes i en el pont d'Almeria hi ha previst fer la "foto de la llum" per simbolitzar l'inici d'una nova etapa de recuperació de les rieres de Terrassa.
 

Un dels trens afectats per les fortes precipitacions que van caure aquell 25 de setembre Foto: FGC


Recuperar les rieres

El govern de Jordi Ballart ha posat la recuperació de les rieres a l'agenda de prioritats pel mandat. Amb la creació d'una regidoria dedicada a les rieres de Terrassa, el govern vol convertir aquests espais en zones amables de la ciutat per acabar amb la divisió de barris que ara suposen.

De fet, la Comissió de Rieres es va reunir a principis de setembre amb la nova regidora, Jennifer Ramírez per tractar una sèrie de punts i mesures que han de servir per començar a dibuixar el futur de les rieres de la ciutat.