El ple de Castellar rebutja dedicar un carrer, plaça o espai a l'1-O

Els grups de Junts i ERC proposen una consulta a la població perquè determini la seva necessitat

NacióSabadell
25 de setembre del 2019
El ple del mes de setembre de l'Ajuntament de Castellar, celebrat aquest dimarts, ha rebutjat que el municipi tingui un carrer, plaça o espai dedicat a l'1-O. L'equip municipal (PSC) -té majoria absoluta-, amb el suport del vot del regidor de Cs, han votat en contra. Es tracta d'una moció presentada per ERC, que ha comptat amb el suport de Junts per Castellar i la CUP. 

Els regidor republicà, Oriol Martori, ha justificat aquesta proposta per fer "un reconeixement públic" aquells que van permetre el mateix dia i els dies anteriors l'organització del referèndum. Una data que ha qualificat "d'històrica" i ha recorda que a la localitat hi van votar 9.000 persones, a la vegada que ha subratllat que "no va de posicionar-se a favor de la independència". 

Tant l'alcalde, Ignasi Giménez, com el regidor del PSC, Joan Creus, han argumentat la negativa, perquè "la comissió d'honors i distincions ha fixat buscar el màxim consens possible", així com que s'està buscant noms de dones "que no han tingut aquest reconeixement social", ha assenyalat Giménez. 

La regidora de Junts per Castellar, Esther Font, ha suggerit fer "una consulta al poble", perquè sigui qui fixi la necessitat que es reservi un espai a la via pública a l'1-O. Una idea que ha compartit Martori.