La Creu Roja Rubí - Sant Cugat ha atès 3.334 persones durant el 2018

El 60% de les persones ateses ho han estat per situació de pobresa

Rober de la Creu Roja
Rober de la Creu Roja | Creu Roja
Redacció
28 de setembre del 2019
El president i el coordinador del comitè comarcat de la Creu Roja Sant Cugat - Rubí - Valldoreix, Lluís Carreras i Xavi Royo, han presentat aquest dilluns la memòria d'actuació de l'any 2018. En aquesta es determina que l'entitat ha realitzat un total de 25.246 intervencions durant l'any 2018, i han atès fins a 3.334 persones. D'aquestes, destaca que més de la meitat de les persones que han necessitat atenció de la Creu Roja han estat dones.

El comitè comarcal ha explicat que de totes les persones ateses, el 60% ho han estat per situació de pobresa, de les quals 622 es trobaven en situació d'extrema vulnerabilitat, 433 a l'atenció urgent i repartiment de productes bàsics, 134 al pla d'ajuda alimentària i 24 persones a la prevenció de l'exclusió escolar.

A Rubí, un dels programes al que destinen més recursos és el d'alimentació. De fet, el pla d'ajuda alimentària es desenvolupa exclusivament a Rubí i, per tant, les 134 persones que han demanat aquesta ajuda són rubinenques.

En altres àmbits, la Creu Roja ha atès 512 infants amb projectes de joventut, 402 persones grans ateses en atenció a la dependència, 160 en socors i emergències, 93 en salut, 474 en formació i 180 en altres col·lectius vulnerables com són les dones en situació de dificultat, infància en rics i persones amb discapacitat.

La Creu Roja és una entitat que té com a objectiu millorar la qualitat de la vida de les persones, que potencia la igualtat, la solidaritat i la tolerància, i és gràcies al voluntariat i a les persones sòcies que totes aquestes persones van poder ser ateses durant el 2018. A la zona participen 310 persones com a voluntàries i el nombre de socis i sòcies al final del 2018 s'ha situat en 4.906 persones, una xifra que s'ha triplicat en plena crisi econòmica. 

Pel que fa al pressupost de la Creu Roja Sant Cugat - Rubí - Valldoreix és de 900.000 euros anuals, dels quals la majoria provenen de fonts de finançament pròpies i més de mig milió a les aportacions dels socis.