Un miler de sabadellencs participen en el Cercavila de Festa Major

Gegants, diables, capgrossos, trabucaires, bastoners i membres de l'Esbart Dansaire han omplert els carrers de tradició i cultura popular

Norma Vidal
05 de setembre del 2015
Actualitzat el 06 de setembre a les 15:38h
Els gegants han arribat a la plaça de Sant Roc amb una forta expectació
Els gegants han arribat a la plaça de Sant Roc amb una forta expectació | Juanma Peláez

Els gegants han arribat a la plaça de Sant Roc amb una forta expectació. Foto: Juanma Peláez


El tradicional Cercavila de Festa Major ha envaït els carrers de la ciutat aquest dissabte a la tarda amb gegants, capgrossos, bastoners, trabucaires, membres de l'Esbart Dansaire i diverses colles de diables de la ciutat. Tot plegat una festa de cultura popular que ha aplegat prop d'un miler de veïns i veïnes de la ciutat. 

La cita ha sortit de la plaça de la Creu Alta a les 18:00 hores i s'ha desplaçat per l'avinguda Onze de Setembre fins la Via Massagué, la plaça del Pi-pi, el carrer Gràcia i la plaça de Sant Roc. Un total de 18 entitats hi han pres part i a diferència d'altres anys els encarregats de donar-hi el tret de sortida han estat els membres del Ball de Diables de la ciutat. 
 

Passejada en flames. Foto: Juanma Peláez


La Cercavila de Festa Major, un acte que compta amb més d’un miler de participants a la rua que formen part de les 18 entitats que la configuren, ha engegat puntualment a les sis de la tarda i ha seguit un ritme molt ràpid. Una cercavila que a diferència d’altres anys, ha engegat amb els membres del Ball de Diables de la ciutat. 
 

Un petit trabucaire al centre de la plaça Sant Roc. Foto: Juanma Peláez

Les agrupacions que hi han participat són els Trabucaires de Gràcia, els Trabucaires de Sabadell, el Foc i Forca Dragonets de Sabadell, el Drac l'Antonot, el Ball de Diables de Sabadell,  elBanyetes de la Creu Alta, la Colla de Bastoners de Sabadell, la Cobla Nova Vallès, el Grup Sardanista Mirant al Cel, la Txaranga de la Banda de Sabadell, els Gegants i Grallers de la Concòrdia, els Gegants i Capgrossos de la Puríssima, la Colla Gegantera del Rodal, els Geganters i Grallers de Gràcia, els Gegants de la Creu Alta i Gegants, els Capgrossos de Sabadell i l'Esbart Sabadell Dansaire.