VÍDEOS 4.000 persones omplen la plaça Sant Roc per protestar contra les detencions de la Guàrdia Civil

Els manifestants fan crides contra "les forces d'ocupació" i de "llibertat"

La plaça Sant Roc just abans de la manifestació
La plaça Sant Roc just abans de la manifestació | Juanma Peláez
Albert Hernàndez / Albert Segura
23 de setembre del 2019
Actualitzat a les 21:28h

La plaça Sant Roc ha tornat a ser el punt de pelegrinatge de l'independentisme, i això que la convocatòria, impulsada pel CDR Sabadell, havia citat a la plaça Doctor Robert. 4.000 persones, segons fonts municipals, han omplert el cèntric emplaçament com a mostra de protesta per les detencions practicades per la Guàrdia Civil, en l'operatiu desplegat aquest dilluns.  Els manifestants han començat la concentració amb "la bona nova" de l'alliberament d'un segon dels nou detinguts. Tot i així, crides com "fora les forces d'ocupació", "no tenim por", "llibertat" i "llibertat presos polítics" han ressonat a la plaça.
 

Manifestants a Sabadell, aquest dilluns en protesta per les detencions de la Guàrdia Civil Foto: Juanma Peláez

Diversos missatges, concentrats a la plaça Sant Roc Foto: Juanma Peláez


Unes proclames que ha compartit amb la gent la diputada al Congrés de Junts per Catalunya, Laura Borràs, i els de la CUP al Parlament, Carles Riera i Maria Sirvent. Una presència que no ha agradat alguna part dels manifestants, que han recriminat: "No volem campanya electoral". 
 

La plaça Sant Roc, plena Foto: Juanma Peláez

Estelades i càntics en la protesta pels CDR detinguts Foto: Juanma Peláez


A més dels crits independentistes, també hi ha hagut presència de pancartes de totes les mides i amb missatges com ara "com més repressió, més ganes d'independència" i "vergonya de país veí".