Els partits sobiranistes de Sabadell demanen a l’alcaldessa una resposta a l’actuació policial

ERC, Crida i Junts signen un manifest amb ANC i Òmnium condemnant la detenció d’una desena de membres dels CDR

La plaça Sant Roc just abans de la manifestació
La plaça Sant Roc just abans de la manifestació | Juanma Peláez
Albert Hernàndez / Albert Segura
23 de setembre del 2019
Actualitzat a les 20:04h
ERC, Crida per Sabadell i Junts per Sabadell demanen a l’alcaldessa, Marta Farrés, una resposta unitària davant de l’actuació policial d’aquest dilluns, en què una desena de membres dels CDR han quedat detinguts, part d’ells a Sabadell. Se’ls acusa dels presumptes delictes de terrorisme, possessió de material explosiu i rebel·lió.

En un manifest conjunt, al qual s’hi ha sumat ANC i Òmnium, consideren que l’actuació d’aquest dilluns al matí té un marcat perfil polític, a les pancartes de precampanya per una nova convocatòria d’eleccions espanyoles. “La maquinària de l’Estat espanyol vol atemorir i desmobilitzar el conjunt del moviment independentista català, divers, absolutament pacífic i radicalment democràtic”, expressa el text, que s’ha llegit a la porta de l’Ajuntament.

En aquest sentit, apunten que es vol vincular independentisme amb violència, i que s’aplicarà a les persones detingudes “la llei antiterrorista espanyola, denunciada per organitzacions independentistes com Amnistia Internacional, que, impedirà, per exemple, que es posin en contacte amb els advocats que escullin lliurement”, apunta el text. Per això, demanen a l’alcaldessa, Marta Farrés (PSC), que es posicioni “al costat de la ciutadania en la defensa dels drets civils i polítics, i no pas al costat de la repressió i exigir explicacions al govern central”.

Les tres formacions, conjuntament amb les dues entitats, han presentat el manifest just abans de la manifestació que aquesta tarda omple la plaça Sant Roc, tot i que inicialment s’havia convocat la ciutadania a la plaça Doctor Robert.