Article

VÍDEOS Operatiu policial de la Guàrdia Civil contra l'independentisme a Sabadell

Hi ha nou detinguts del CDR, entre el Vallès i Osona, investigats per rebel·lió i terrorisme

Redacció
23 de setembre del 2019

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dilluns nou independentistes acusats de planejar presumptament "accions violentes", segons fonts del Ministeri de l'Interior. Fonts de l'Audiència Nacional han detallat que els detinguts són membres dels CDR i se'ls investiga des de fa més d'un any per un delicte de terrorisme. No es descarten més detencions. L'operació està ordenada pel jutjat central número 6 de l'Audiència Nacional. A més de les detencions, agents de la Benemèrita també estan fent entrades i escorcolls que han començat a primera hora del matí d'aquest dilluns a 10 domicilis de la demarcació de Barcelona. Alguns d'aquests escorcolls'estan fent a Sabadell, Mollet i Cerdanyola del Vallès. No només al Vallès, també a Osona, Sant Vicenç i Gurb. Els detinguts declararan a l'Audiència Nacional els propers dies.
 

L'operatiu de la Guàrdia Civil, als voltants de la plaça de les Dones del Tèxtil Foto: Juanma Peláez

 

El desplegament de la Guàrdia Civil Foto: Juanma Peláez

La confluència dels carrers Convent i Sant Francesc Foto: Juanma Peláez


Segons les primers informacions, hi ha confirmades quatre detencions a Sabadell, una a Osona i dues més al Vallès Oriental, a Mollet i Sant Fost de Campsentelles. 

La Guàrdia Civil, en un comunicat, ha dit que en els registres s'ha trobat material informàtic que s'ha d'"estudiar i analitzar", a més d'abundant materia i substàncies, "considerades precursores per a la confecció d'explosius, susceptibles (a l'espera de confirmació pels especialistes) de ser utilitzades en la fabricació d'artefactes". 
 

Un guàrdia civil permetent al perímetre de seguretat Foto: Juanma Peláez

Un dels agents de l'operatiu Foto: Juanma Peláez


En declaracions a RNE, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, no ha descartat més detencions i més registres de la Guàrdia Civil, i ha dit que els detinguts estan imputats per possibles actes de caràcter violent. El ministre ha afegit que són detencions similars a les del juliol passat a membres de col·lectius independentistes com Arran i SEPC. Tot i això, ha recordat que el cas està sota secret de sumari i no podia donar massa detalls. 


El jutge titular del Número 6 és Manuel María García Castellón, que va ser tresorer de l'Associació Profesional de la Magistratura, propera al PP.

"Detencions arbitràries"

A través del seu compte de Twitter, els CDR ha qualificat d''arbitràries'' les detencions de nou membres del col·lectiu per part de la Guàrdia Civil i per ordre de l'Audiència Nacional.