Junts per Sabadell ofereix «mà estesa» al govern municipal condicionada a «quatre eixos» de ciutat

La formació presenta més de 200 accions per dur a terme en el període 2020-2023

L'equip de Junts per Sabadell
L'equip de Junts per Sabadell | Albert Hernàndez
22 de setembre del 2019
Actualitzat a les 19:13h
Davant l'arribada dels 100 primers dies del govern municipal que lidera Marta Farrés, Junts per Sabadell ha fet una exposició de bones intencions i oferir "mà estesa" a l'equip que integra l'ajuntament "per tirar endavant projectes", que ha concretat en quatre eixos: "Sabadell sostenible, Sabadell d'oportunitats, Sabadell de les dones i dels homes i el nou eix Gran Via", tal com ha explicat la portaveu del partit, Lourdes Ciuró. 

Es tracten de quatre propostes que es despleguen en 16 iniciatives i més de 200 accions. Uns blocs en l'àmbit del medi ambient "amb el replantejament del transport públic, amb un flota de la TUS ineficient" i "carrils bici que no van enlloc", ha apuntat. També ha posat l'accent en potenciar la vessant econòmica de la ciutat amb l'eix Vapor Llonch, Cal Molins, Centre Can Roqueta i la Fira. 

En l'àmbit social ha garantit "estar al costat" de Farrés per fer pressió a la Generalitat, perquè la residència del sud sigui una realitat i sigui "corresponsable". A la vegada, que ha manifestat una voluntat de relació "bilateral" amb l'executiu que presideix Quim Torra. També afegeix l'habitatge, "amb 500 en dos anys".  

En relació a la Gran Via ha explicat que vol crear una "oficina de transformació" d'aquest eix viari sabadellenc i això va lligat amb "el balcó del riu Ripoll", incloent en aquest paquet "Artextil com un start-up". Pretén engegar un estudi de la contaminació en aquest punt de la capital vallesana, Amb una aprovació de pressupostos, Ciuró marca els seus condicionats i ha recalcat que Junts per Sabadell és "un partit amb vocació de govern". 

En aquest sentit, també s'ha pronunciat sobre les ordenances, reclamant una "revisió integral". El model actual, en funció del IRPF, és "una doble imposició", s'ha queixat, ja que, com ha continuat, "ja es paga IRPF. A més a més, també sobre la brossa". Això, segons ha dit, "ana persona sola pot arribar a pagar més que una família". Al seu parer, "cal estimular actuacions menys consumistes".