Cap de setmana de ruixats i núvols per acomiadar l'estiu

Les temperatures baixaran lleugerament, especialment dissabte

Sant Hipòlit de Voltregà, a Osona
Sant Hipòlit de Voltregà, a Osona | Carme Molist
NacióDigital
20 de setembre del 2019

Últim cap de setmana d'estiu amb protagonisme pels núvols, els ruixats i una lleugera baixada de les temperatures, especialment dissabte, quan es preveuen pluges generalitzades arreu del país. Aquesta tarda, tindrem un cel poc o mig ennuvolat, amb uns núvols que es faran més compactes al final del dia especialment al terç nord del país, on poden caure alguns ruixats poc importants. 

A la matinada de dissabte s'espera precipitació en forma xàfec a punts del litoral i prelitoral, sobretot a la meitat sud, i no es descarten a la resta del país. A partir del matí se n'esperen a qualsevol punt, sobretot a la meitat est, al litoral i al prelitoral. Al final del dia la precipitació tendirà a minvar. Seran febles o moderades, si bé seran localment fortes en punts del litoral, prelitoral i quadrant nord-est. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta, i localment de calamarsa o pedra. Deixaran acumulacions molt abundants especialment al quadrant nord-est. 
 

Risc de pluja Foto: Meteocat


La matinada de diumenge, i de nou a partir del vespre, la nuvolositat minvarà en conjunt fins a deixar el cel poc ennuvolat. Al centre del dia els núvols augmentaran en conjunt fins a deixar el cel molt ennuvolat o cobert. Pel que fa a les pluges, a partir del final del matí s'espera precipitació que creuarà d'oest a est del territori durant la tarda. Serà d'intensitat feble o moderada, i puntualment anirà acompanyada de tempesta. Deixaran acumulacions poc abundants.

Lleugera baixada de les temperatures

Les temperatures baixaran lleugerament durant el cap de setmana. Dissabte les màximes baixaran de manera moderada en bona part del país i de manera més accentuada en punts de la meitat nord. De cara a diumenge les mínimes baixaran però les màximes augmentaran lleugerament. 
 

Previsió a mitjà termini Foto: Meteo