​«La imatge del taxi ha sortit guanyant amb la feina que hem fet des d’Elite Taxi Sabadell»

L'associació es dissol, després de dos anys de "feina" i "lluita" pel sector a la ciutat

Un dels fundadors d'Elite Taxi Sabadell
Un dels fundadors d'Elite Taxi Sabadell | Albert Hernàndez
23 de setembre del 2019
Era l’estiu de 2017, en plena vaga dels taxistes de Barcelona contra les plataformes VTC (vehicles de transport amb conductor) i que tenien la ciutat sense aquest servei i mig paralitzada, quan sorgia Elite Taxi Sabadell. Llavors, era una de les quatre fora de la capital catalana que naixia. Dos anys mal contats després, l’entitat desapareix i ho fa deixant empremta a la capital vallesana, millores per al col·lectiu i, per extensió, als usuaris i una altra imatge d’aquest sector, com així ho explica Albert Terns, un dels quatre impulsors d’Elite Taxi Sabadell. Terns repassa amb NacióSabadell aquest període, amb l’esperança que no quedi en va i algun dia ressusciti l’organització.     
 
- Què els ha portat a dissoldre l’entitat?
 
- La representativitat que teníem no era la suficient i vam intentar fer un últim acte, com un últim esforç, per evitar la dissolució d’Elite. No ha estat possible i la manca de gent ens ha dut aquest desenllaç.
 
- En aquests dos anys no han pogut ser més d’una vintena d’afiliats?
 
- Hem estat aquesta vintena. Pràcticament els mateixos que vam començar farà uns dos anys. Sí que vam marxar alguns, però hem mantingut aquest nombre. Després de les iniciatives que hem impulsat, amb algunes crítiques que hem rebut, ens hem desgastat i hem dit prou.
 
- Quin balanç en fa?
 
- És impressionant, molt positiu. S’han fet moltes coses i, crec, que la imatge del taxi a la ciutat ha sortit guanyant. De fet, la resposta que hem tingut, després d’anunciar que plegàvem, ha estat d’agraïment generalitzat. Per la feina feta i que hi ha hagut repercussió amb allò que hem fet.
 
- Quina imatge creu que tenia la ciutadania d’aquest col·lectiu?
 
- Possiblement, hi havia en el imaginari una idea equivocada del taxi i del taxista, per tot el tema de les manifestacions i els aldarulls. Crec, almenys aquí a la ciutat, per totes aquestes idees dutes a terme, amb el suport de Radio Taxi, han servit per millorar la imatge i hem aconseguit que sigui un valor.
 
- Deia que s’han fet moltes coses. Com per exemple?
 
- Hem fet dues vagues, s’han aconseguit les targetes per accedir als lavabos públics, s’han millorat les parades i s’han augmentat en nombre; les donacions a l’Hospital Taulí del que recollíem dels serveis d’aquestes jornades d’aturada; el lliurament de vehicles elèctrics per als pacients de pediatria del Taulí; la iniciativa del Jo t’ajudo per la Festa Major d’enguany i la concentració simbòlica d’una seixantena de taxis a la plaça Doctor Robert. Però sobretot un tracte i una col·laboració molt fluïda amb l’Ajuntament de Sabadell, cosa que fins al moment no existia.
 
- Aquestes fites es conserven o acaben també amb la baixa d’Elite Taxi.
 
- Espero que el que s’ha aconseguit es conservi, ja sigui la bona relació amb el consistori, com d’altres fites per al col·lectiu. Tant de bo! Seria important que no es deixés perdre.
 


- Han pogut parlar amb el nou equip municipal?
 
- Sí, tot i que van entrar al juny, ho hem pogut fer. I en aquest sentit, haig de dir  que molt bé. Però també amb l’anterior mandat. Sempre hem tingut molt bona comunicació. Tant a uns com als altres només els hi podem donar les gràcies.  
 
- Elite Taxi Sabadell ha escrit un punt i a part o és un punt i final?
 
- No ho sé. Més aviat, un punt i a part, potser algú més endavant ho agafarà amb força. Tant de bo sigui així. Nosaltres necessitàvem parar. Ara bé, això no vol dir que ens quedem aturats. Si hem de tornar a mobilitzar-nos, ho farem, perquè són problemàtiques que afecten no només al taxi sinó a tota la societat. Seguirem lluitant i donant suport als companys de Barcelona.