El projecte constructiu del soterrament de l'R2 al seu pas per Montcada estarà enllestit a finals d'any

L’alcaldessa adverteix, davant la convocatòria d'eleccions, "que s'ho facin com vulguin", però el municipi “no permetrà cap retard"

20 de setembre del 2019
Actualitzat el 03 de desembre del 2020 a les 14:13h
El projecte constructiu provisional bàsic del soterrament de la línia R2 al seu pas per Montcada i Reixac estarà enllestit a finals de 2019. Així ho ha anunciat aquest divendres el primer tinent d'alcaldessa, Jordi Sànchez, després que els ho comuniquessin el passat dimarts des d'Adif i el Ministeri de Foment. 

Això significa que "al llarg de setembre i octubre es publicarà al BOE la llista de béns i drets a expropiar", entre d'altres aspectes. "És un pas més en el camí", ha dit Sànchez i ha afegit, "s'estan complint els terminis fixats", pel que fa a la redacció del projecte. 

Ara bé, tal com ha apuntat l'alcaldessa, Laura Campos, la convocatòria d'unes eleccions els 10 de novembre "té un impacte i unes conseqüències", ja que, com ha precisat, "el calendari determinava que en el segon semestre del 2020 havien de començar les obres", en una partida sortida dels pressupostos del 2020, que finalment no es van aprovar, després de licitar-les a principis del mateix any. 

En aquest sentit, Campos ha manifestat, "que s'ho facin com vulguin, que facin modificacions de crèdit, les administracions tenen mecanismes" i ha recalcat que "les solucions no les hem de posar nosaltres". I ha llançat un advertiment: "Montcada no renunciarà al projecte perquè es torni a quedar en un calaix". Ha exigit una reunió amb el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, i la presidenta d'Adif, Isabel Pardo, "per saber d'on pensen treure la partida per licitar les obres i executar-les". 

Sànchez ha subratllat que "no hi ha cap escull tècnic que impedeixi fer el soterrament", després que aquest dijous es reunís la comissió tècnica -integrada pels ajuntaments de Montcada i Barcelona, Adif, Foment, l'Agència Catalana de l'Aigua i la Generalitat- que està tractant aquests temes i "està avançant". 

Caixa de resistència 

D'altra banda, Campos ha explicat que s'ha impulsat una caixa de resistència per l'expedient obert a dos manifestants, per part del Departament d'Interior, en el tall de vies que es va fer el setembre de 2018. L'alcaldessa ha recordat que era una "protesta més que justa", en referència a la reclamació del soterrament, i ha justificat engegar aquesta campanya, perquè "no sabem si arribaran més" sancions.