Terrassa vol un front comú a la ciutat en relació a l'amenaça d'Endesa i l'emergència climàtica

Han presentat dues mocions al ple de setembre perquè es converteixin en institucionals

Redacció
18 de setembre del 2019
Els grups municipals al govern terrassenc (Tot per Terrassa i ERC-MES) insten a la resta de grups municipals a fer un front comú a la ciutat amb dos temes claus: l'amenaça d'Endesa a les famílies vulnerables i l'emergència climàtica i ambiental.

És per això que els partits al govern han presentat dues mocions al ple de setembre amb la voluntat que s'aprovin per unanimitat.

El passat 5 de setembre a Terrassa ajuntaments de tot Catalunya es conjuraven per "no tolerar l'amenaça d'Endesa" als consistoris per tallar el subministrament a les famílies més vulnerables dels respectius municipis. Una trobada convocada des del govern terrassenc, però on municipis de diferents colors polítics es van posar d'acord per no acceptar el deute reclamat per Endesa, exigir que retires la seva amenaça i defensar els drets de la ciutadania recollits a la Llei 24/2015.

Un posicionament que es va concretar en una moció consensuada per tots els participants i que l'Ajuntament de Terrassa ha fet arribar a tots els consistoris de Catalunya perquè s'hi puguin sumar.

En aquest sentit, al pròxim ple municipal les dues formacions han presentat la proposta consensuada el 5 de Setembre perquè pugui ser subscrita i refrendada pel conjunt de grups municipals de la ciutat, mostrant la unanimitat política necessària dins el municipi a l'hora de defensar la seva ciutadania. Per la seva banda, el PSC també ha presentat una moció en el mateix sentit on demana que Endesa retiri "l'amenaça" de tallar la llum.

El plantejament obert de la proposta s'ha volgut emprar també en un altre tema fonamental de principis on TXT i ERC-MES volen establir un front comú de ciutat. En aquesta ocasió, en forma d'acord de junta de portaveus, les dues formacions de govern es proposen declarar l'emergència climàtica i ambiental a Terrassa amb el màxim suport possible.

Una declaració on conviden a sumar-s'hi a la resta de grups i que implicarà, com a municipi, anar més enllà de la vaga del clima per revisar durant l'any 2020 el Pla d'Energia Sostenible de Terrassa per adaptar-lo als objectius de reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle recomanat al darrer informe del IPCC.