L'Ajuntament de Sabadell declina tornar a penjar la pancarta dels presos polítics

La moció presentada per ERC, Crida i Junts ha estat torpedinada per PSC, Podem i Ciutadans

Pancartes en defensa dels presos polítics al ple de setembre a Sabadell
Pancartes en defensa dels presos polítics al ple de setembre a Sabadell | Albert Segura
17 de setembre del 2019
Actualitzat el 18 de setembre a les 10:42h
L'Ajuntament de Sabadell no tornarà a lluir la pancarta en defensa dels presos polítics. PSC, Podem i Ciutadans han tombat la moció que ERC, Crida i Junts havien presentat al ple de setembre per demanar la restitució de la pancarta, que el govern municipal (PSC-Podem) va treure a finals de juliol. La retirada es va fer després que la Junta de Portaveus aprovés una moció de Ciutadans, i que va comptar amb els vots del PSC i de Podem.

El text de la moció també proposava als grups municipals que instin l’Ajuntament "perquè es posicioni favorablement sobre el dictamen del Grup de Treball sobre la Detenció Arbitrària de les Nacions Unides (ONU)" i perquè "faci les gestions necessàries per tal que l’Estat espanyol compleixi el que estableixen" els seus dictàmens.

Èlia Soriano (ERC) ha recordat que no es demana un posicionament al marge de la Llei, sinó un posicionament polític, mentre que Cesc Baró (Junts) ha demanat al PSC que tingui alçada de mires per poder representar una gran quantitat de ciutadans amb una pancarta a la façana de l’Ajuntament. Nani Valero (Crida) ha posat de manifest que cal actuar en conseqüència a allò que defensen certes formacions, en referència a Podem.

Per la seva part, Marta Morell (Podem) ha assenyalat que no hi votaria a favor perquè “la façana de l’Ajuntament és de tots els ciutadans”, per la qual cosa declina col·locar cap tipus de missatge. Laura Casado (Ciutadans) ha criticat que es tractin temes “que no tenen afectació directe amb el municipi”, mentre que Pol Gibert (PSC) ha recordat que la pancarta es va retirar després que en Junta de Portaveus es reunissin suficients suports amb els vots de PSC, Podem i Ciutadans.

La moció, finalment, no ha prosperat.