sostenibilitat

Àrees de joc en zones d'aparcament (per un dia): així celebrarà Sabadell el Park(ing) Day

Diferents centres educatius s'hi sumen aquest divendres

per Redacció, 17 de setembre de 2019 a les 08:00 |
Imatge promocional del Park(ing) Day a Sabadell
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sabadell celebrarà aquest divendres el Park(ing) Day, una acció que s'engloba dins de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i que coincideix amb l'inici de la setmana d’accions per el clima #EmergènciaClimàtica. Diversos centres educatius de la ciutat s'hi han sumat, de manera que duran accions durant tota la jornada en espais públics on habitualment els cotxes són els amos i senyors.
 

La cita és un esdeveniment anual que té lloc en diverses ciutats de tot el món, i consisteix en una acció de ciutat performativa, educativa i reivindicativa. Aquest dia diverses entitats, col·lectius i ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d'aparcament en parcs, jardins i altres formes d’espai públic amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.
 

A Sabadell, l'acció es durà a terme en els emplaçaments que es poden veure en el mapa, amb la participació activa dels centres educatius, que ocuparan àrees d'aparcament de zones com la zona blava de Creueta o la plaça Vallès:
 

El Park(ing) Day a Sabadell.

 
Així, en els diferents emplaçaments s'hi faran diferents activitats, com cant, dibuix o elaboració de missatges, i està totalment obert a aquelles persones que s'hi vulguin sumar. Com a cloenda de la jornada, el grup Fridays For Future de Sabadell ha organitzat una manifestació que sortirà de la plaça de les Dones del Tèxtil a les 18.00 hores i que anirà fina la plaça Sant Roc.

 

Participació