L'Estat vol que Sabadell sigui un dels puntals de la revolució digital

Una de les innovacions serà l’arribada dels 100 megues a totes les escoles locals

Francisco Polo amb Marta Farrés i Montse González, aquest dilluns
Francisco Polo amb Marta Farrés i Montse González, aquest dilluns | Ajuntament de Sabadell
16 de setembre del 2019
Actualitzat a les 11:40h
L'Estat espanyol vol que Sabadell sigui un dels seus puntals de la revolució digital, amb l’aplicació d’una sèrie de programes que han de permetre l’adaptació a la coneguda com a revolució industrial 4.0. Així ho ha manifestat aquest dilluns el secretari d’Estat de la Societat de la Informació i l’Agenda Digital, Francisco Polo, en una visita a l’Ajuntament de Sabadell, on s’ha reunit amb l’alcaldessa, Marta Farrés.

Polo ha destacat el paper crucial que va tenir Sabadell en la revolució industrial del segle XIX, un protagonisme que vol que tingui ara en plena revolució de la indústria 4.0. En el marc del projecte Estratègia Espanya Nació Emprenedora, es busca que hi hagi una comunió entre empreses, tecnologia i societat, tancant, així, les bretxes digitals existents.

"Duem a terme programes que ara ja estan beneficiant PIMES de la ciutat, però un dels que posarem en marxa en els propers mesos és el d’Escoles Connectades, que preveu dur la connexió de 100 megues a totes les escoles públiques d’Espanya, i Sabadell serà un de les ciutats que més se’n beneficiarà", ha explicat Polo en roda de premsa. "Sabadell pot ser un puntal en la revolució digital estatal per aconseguir el que la gent vol, benestar digital", ha afegit.

Prèviament, el secretari d’Estat s’ha reunit amb Farrés, qui ha destacat que aquest tipus d’iniciatives han de permetre que Sabadell no passi a ser una ciutat dormitori, sinó que generi activitat i, amb ella, ocupació.