L'ambient familiar omple el Passeig i el centre en el primer matí de Festa Major

Els infants han pogut prendre part en un taller de maquillatge, un altre d'esgrima, una gimcana infantil o un cercavila de materials reciclats, entre d'altres propostes

Norma Vidal
05 de setembre del 2015
Actualitzat a les 18:09h
Dues nenes maquillant-se a la plaça Doctor Robert
Dues nenes maquillant-se a la plaça Doctor Robert | Albert Segura

Dues nenes maquillant-se a la plaça Doctor Robert. Foto: Albert Segura


Ambient familiar, llargues cues i molta participació en la jornada infantil d'aquest dissabte de Festa Major. La plaça de Doctor Robert i el Passeig de la Plaça Major s'han omplert d'infants que han volgut prendre part en les diverses activitats programades. Una de les més concorregudes ha estat la de maquillatge, que ha convertit els petits en lleons, papallones i fades. També ha tingut molt bona acollida el taller d'esgrima que ha organitzat el Club d'Esgrima Sabadell Jaume Viladoms o el cercavila La Revolució dels Residus que organitza la Residual.

El sol i la bona temperatura d'aquest primer matí de Festa Major ha fet que moltes famílies hagin decidit sortir a passejar i prendre part en alguna de les propostes que han inundat el cor de la ciutat de música, contes, fantasia i diversió. "Hi havia tanta gent que al final he decidit maquillar la nena jo mateixa", ha explicat la Laura León, mare d'una petita de tres anys que ha volgut convertir-se en papallona. 

Ala plaça Doctor Robert s'han format llargues cues d'infants que volien pintar-se la cara i convertir-se per un dia en els seus ídols de còmic o en els seus personatges de conte preferits. A banda, molts nens i nenes de la ciutat han pres part en la gimcana que ha organitzat el Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa en què els participants han hagut de trobar peces del museu extraviades. "És una idea original i molt entretinguda que exercita la ment dels nens", comenta l'Hèctor Rius, pare d'un dels participants. 

Una altra proposta que també han tingut bona acollida han estat el taller d'esgrima que ha organitzat el Club d'esgrima Sabadell Jaume Viladoms i que ha permès als més petits familiaritzar-se amb els florets i fer un cos a cos amb espases d'escuma. A banda, nombroses persones s'han apropat al Museu d'Història per escoltar els contes de Sherezade Bardají o al Casal Pere Quart per gaudir de la sessió de teatre en anglès Spindirella. També ha tingut molt d'èxit el photo call que s'ha instal·lat a l'Ajuntament.
 

Un nen provant la seva destresa amb el floret. Foto: Albert Segura


Per la seva banda, la companyia la Residual, ha omplert els carrers del centre d'andròmines fabricades amb material reciclat i ha ofert un original cercavila festiva que ha acabat amb una batucada a la plaça Doctor Robert. 
 

Andròmines a la plaça Doctor Robert, acompanyades d'una batucada. Foto: Albert Segura