El Parc Agrari de Sabadell fa una producció rècord de chardonnay

Els vins negres i blancs de la passada anyada pràcticament s'han venut tots

Una de les parcel·les de la collita de raïm
Una de les parcel·les de la collita de raïm | Ajuntament de Sabadell
NacióDigital
14 de setembre del 2019
El passat divendres, 6 de setembre, es va acabar la verema de les varietats xarel·lo i chardonnay que es fan servir per elaborar el vi Arraona blanc, a la finca municipal de Can Gambús que hi ha al Parc Agrari. Enguany, hi ha hagut una collita rècord, en el cas de la varietat chardonnay, per primera vegada ha arribat als 1.400 kilograms de producció.

Pel que fa a l'altra, 1.100. A això s’hi ha de sumar que ha sigut un any excel·lent pel que fa a la sanitat, de manera que el raïm aquest any és d'una qualitat immillorable. D'altra banda, aquest divendres ha començat la collita de la varietat garnatxa, la primera de les emprades per elaborar el vi ecològic Arraona negre, mentre que la resta de varietats –merlot i monestrell– es veremaran previsiblement la setmana vinent, si les condicions meteorològiques són favorables. 

Resultats de l'anyada de 2018

A finals d'aquest mes, es comercialitzarà la tercera anyada (2018) del vi Arraona –tant blanc com negre–, amb una producció prevista de 3.200 ampolles. La segona anyada, la del 2017, va significar la producció de 1.293 ampolles d’Arraona negre i 1.844 de blanc, amb una comercialització exitosa, ja que s’han venut completament totes les 3.137 ampolles produïdes.

L’Arraona és un vi resultat de la iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell amb la col·laboració de la cooperativa L’Olivera. Va néixer amb l’objectiu de potenciar la producció sota els criteris de l’agricultura ecològica i assolir vins de qualitat. Representa, a més, un pas endavant en l’obtenció d’un vi de proximitat i qualitat al rodal de la ciutat.