El govern de Sabadell decidirà si accepta la contractació de la parella de Marta Morell com assessor

La Comissió d’Ètica Pública ha emès un informe on no hi veu problema en la fitxatge

Farrés i Morell, al ple de juliol
Farrés i Morell, al ple de juliol | Juanma Peláez
12 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:30h
La Comissió d'Ètica Pública de l'Ajuntament de Sabadell ha emès un informe on no hi veu inconvenient en la contractació de la parella de la segona tinenta d'alcaldessa, Marta Morell, com assessor. La pròpia Morell va elevar a la Comissió la consulta per determinar si hi havia un conflicte ètic per contractar Juanjo Cáceres, després que en el ple de juliol Ciutadans va anunciar que duria a examen si hi ha "interessos personals es posa en risc una actuació parcial i honesta".

Ara, la Comissió apunta que "el Codi Ètic no prohibeix nomenar com a personal eventual de l'Ajuntament la parella d'un regidor o regidora, sinó que prohibeix és que el membre corporatiu afectat per aquest conflicte d'interès intervingui en el procediment". De la mateixa manera, assenyala que el nomenament de Cáceres com a personal eventual només incompliria el codi ètic si Morell hi ha intervingut per escollir-lo. 

Aquest mateix dijous en Junta de Portaveus el secretari ha llegit la resolució de la Comissió, i el regidor d'Habitatge, Eloi Cortés, que avui ha actuat com a portaveu del govern, ha avançat que l'executiu local es pronunciarà properament sobre la conveniència o no de mantenir el nomenament de Cáceres.


La Comissió d’Ètica Pública 

La Comissió d’Ètica Pública de l’Ajuntament vetlla pel compliment del Codi Ètic de la institució, per impulsar mecanismes d’aplicació, difusió i garantia, així com per la revisió periòdica del seu funcionament. Integrada per diferents membres i funcionaris de l’administració municipal, l’organisme treballa per respondre les consultes i observacions relatives a la conducta ètica dels càrrecs electes, personal gerent de les societats mercantils municipals o organismes autònoms, personal eventual, coordinadors d’àrees i la sindicatura municipal de Greuges en l'exercici de les seves tasques i efectua recomanacions de conducta, orienta i dóna directrius sobre com actuar davant un cas determinat.

Així mateix, entre les seves funcions, emet i presenta informes a la Junta de Portaveus.