Els partits independentistes, Òmnium i ANC lamenten que s’obviï els presos polítics en el manifest

Signen un text alternatiu davant el "menyspreu" mostrat en l'escrit municipal

La lectura del manifest alternatiu
La lectura del manifest alternatiu | Albert Hernàndez
11 de setembre del 2019
Actualitzat a les 14:41h
El manifest de la Diada d’enguany, el primer amb l’alcaldessa Marta Farrés a l’Ajuntament de Sabadell, no ha agradat a l’oposició. Cs ho expressava 24 hores abans i després de l’ofrena floral, ERC, Crida per Sabadell i Junts per Sabadell, juntament amb Òmnium Cultural i Sabadell per la Independència, la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), ho han fet sota la senyera hissada al pont del Parc Catalunya, on s’ha celebrat el tradicional acte.
 
“És anacrònic”, ha etzibat el portaveu republicà, Gabriel Fernàndez, i ha apuntat que no hi ha cap record cap als presos polítics. En aquest sentit, el regidor de la Crida, Maties Serracant, ha incidit que, entre els nou a presó, hi ha dos veïns de Sabadell “i la que va ser Molt Honorable presidenta del Parlament, Carme Forcadell”. “Tampoc hi ha menció a la repressió i el dret a l’autodeterminació”, ha afegit.

 

Estelades, senyeres i banderes de llibertat presos polítics, presents en l'ofrena a Sabadell Foto: Juanma Peláez


El regidor de Junts, Francesc Baró, ha assegurat que havien presentat esmenes, però que no han acceptat i “només volen la versió del consistori” i ha continuat, “no és la representativa” de la ciutat. Per això, han escrit conjuntament un text alternatiu, en què ha carregat contra el govern municipal pel “menyspreu a la situació de retallada de drets i llibertats” i ha definit “totalment d’insensible” l’escrit municipal. Una actitud, com ha criticat, visualitzada amb la retirada de la pancarta de la façana de l'edifici consistorial.
 
També s’ha denunciat la “repressió” de l’Estat i el “judici farsa ignominiós”. A la vegada que ha recordat els nou entre reixes “injustament” i els que estan a l’exili per la seva “defensa política de les llibertats, els drets i la sobirania” de Catalunya, comparant-ho amb l’11 de setembre de 1714, que “fou un atac a la llibertat” del poble català.

Podeu llegir el text íntegre a continuació:

Manifest alternatiu de la Diada 2019 de Sabadell by naciodigital on Scribd