GUIA Tots els actes de l'Onze de Setembre

La manifestació de l'ANC omplirà la tarda de l'Onze de Setembre, mentre que un acte de la societat civil per l'absolució d'Òmnium i les ofrenes florals centren el matí

Participants a la Diada de l'Onze de Setembre.
Participants a la Diada de l'Onze de Setembre. | Josep M. Montaner
10 de setembre del 2019
Arriba la Diada de l'Onze de Setembre. Una efemèride que, com cada any, ha de commemorar el setge de Barcelona de 1714, amb diferents mirades polítiques, tot i que aquest cop molt focalitzades en la repressió. Si bé els partits unionistes destaquen participar als actes de la Diada que organitzen conjuntament el Parlament i el Govern perquè consideren que és una "reivindicació independentista", l'ANC, Òmnium, i els partits partidaris de la independència encaren el dia com l'avantsala del que ha de ser la gran mobilització a la sentència de l'1-O al Tribunal Suprem.

La Diada, doncs, es presenta com cada any molt vinculada a l'Assemblea Nacional Catalana -que torna a organitzar la manifestació de la tarda-, tot i que amb protagonisme durant el matí d'Òmnium, que focalitza la seva activitat en denunciar la repressió. Els actes institucionals -posposats a la nit a causa de la pluja del dia anterior- es traslladen al vespre de l'Onze de Setembre.