seguretat

ERC demana un Consell Local de Seguretat extraordinari per abordar els incidents de la matinada de diumenge

Hi va haver nou detinguts i quatre mossos ferits en una batalla campal a l'Eix Macià

per NacióDigital, 10 de setembre de 2019 a les 17:02 |
L'Eix Macià, després de barraques | Albert Segura
El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'Ajuntament de Sabadell proposa la convocatòria d’una reunió extraordinària del Consell Local de Seguretat que examini i informi en detall de l’operatiu policial de la matinada de dissabte a diumenge a l’eix Macià. Una baralla va desencadenar en una agressió a un agent de policia i la posterior actuació dels Mossos d'Esquadra, en què es van detenir nou persones i quatre agents van quedar ferits. La formació assegura en un comunicat que els fets ocorreguts justifiquen que els actors socials, administratius i policials que formen part del Consell els analitzin detalladament.

El grup municipal d’ERC explica que va requerir tota la informació disponible diumenge al matí per fer-ne una primera valoració. Un cop analitzats els fets, els rebutgen: "Lamentem i condemnem la baralla, la pluja d’objectes i les agressions als cossos de seguretat", assenyala el portaveu del grup municipal, Gabriel Fernàndez.


De la mateixa manera, es mostra preocupat pel fet que en la intervenció resultessin ferides persones alienes als fets violents, i, en defensa dels interessos i necessitats dels veïns, demanen que s’investigui l’operatiu. "La nostra voluntat és conèixer el dispositiu policial en detall per poder valorar que els cossos policials disposen dels mitjans necessaris per desenvolupar la seva missió i, alhora, determinar que l’actuació es va desenvolupar fent servir les mesures estrictament necessàries i evitant afectar persones alienes als fets violents", apunta.

En aquesta línia, s'ofereixen als responsables policials pel que faci falta a l'hora d'abordar desplegaments i altres actuacions, i recorda que "la policia ha de poder gestionar els conflictes sense causar danys a ciutadans que no tenien comportaments violents i, en aquest cas, calen disculpes a aquests ciutadans afectats".


 

 

Participació