​Gestió forestal per a la prevenció d'incendis a Sant Quirze

L’ADF comença els treballs de poda selectiva d’arbres i arbusts

Neteja d'arbres a Sant Quirze
Neteja d'arbres a Sant Quirze | Ajuntament de Sant Quirze
Redacció
15 de setembre del 2019
L'Associació de Defensa Forestal (ADF) de Sant Quirze ha iniciat els treballs d’estassada de la línia de defensa contra incendis forestals dels camins dels Monjos i Antic de Sant Cugat. Aquesta actuació compta amb una subvenció del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya de 17.253,71 € corresponent a actuacions de gestió forestal sostenible d’infraestructures per a la prevenció d’incendis.

Els treballs els executa l’empresa Forescat Gestió Forestal Preventiva S.L. i consisteixen en l’estassada i poda selectiva d’arbres i arbusts de la franja de 60 metres al llarg dels camí Antic de Sant Cugat (des de Castelltort a Bellaterra) i camí dels Monjos (des de Bellaterra a can Barata), amb una superfície total per gestionar de 9,6 hectàrees.

L'objectiu és aclarir i seleccionar la vegetació d’aquests espais per dificultar la propagació del foc en cas d’incendi forestal i alhora afavorir el desenvolupament del bosc prioritzant alzines i roures. Està previst que els treballs s’acabin durant el mes d’octubre de 2019.