natura

​Gestió forestal per a la prevenció d'incendis a Sant Quirze

L’ADF comença els treballs de poda selectiva d’arbres i arbusts

per Redacció , 15 de setembre de 2019 a les 14:00 |
Neteja d'arbres a Sant Quirze | Ajuntament de Sant Quirze
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació de Defensa Forestal (ADF) de Sant Quirze ha iniciat els treballs d’estassada de la línia de defensa contra incendis forestals dels camins dels Monjos i Antic de Sant Cugat. Aquesta actuació compta amb una subvenció del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya de 17.253,71 € corresponent a actuacions de gestió forestal sostenible d’infraestructures per a la prevenció d’incendis.

Els treballs els executa l’empresa Forescat Gestió Forestal Preventiva S.L. i consisteixen en l’estassada i poda selectiva d’arbres i arbusts de la franja de 60 metres al llarg dels camí Antic de Sant Cugat (des de Castelltort a Bellaterra) i camí dels Monjos (des de Bellaterra a can Barata), amb una superfície total per gestionar de 9,6 hectàrees.


L'objectiu és aclarir i seleccionar la vegetació d’aquests espais per dificultar la propagació del foc en cas d’incendi forestal i alhora afavorir el desenvolupament del bosc prioritzant alzines i roures. Està previst que els treballs s’acabin durant el mes d’octubre de 2019.
 

 

Arxivat a:
Societat, ADF, natura
Participació