medi ambient

Vuit escoles de Sabadell impulsaran mesures per reduir les emissions de carboni

També instal·laran punts de mesura de la qualitat de l'aire per examinar-la

per NacióDigital, 12 de setembre de 2019 a les 10:00 |
L'Enric Casassas, un dels centres participants | Juanma Peláez
Els centres de Primària de Sabadell Agnès Armengol, Arraona, Can Rull, Enric Casassas, Font Rosella, Joan Montllor, Juan Ramón Jiménez i Ribatallada treballaran durant el curs 2019-2020 per reduir les emissions de carboni. Duran a terme tasques en aquest sentit en el consum d’aigua i energia, recollida selectiva de residus i faran una avaluació de la contaminació atmosfèrica al seu entorn.

Per aconseguir-ho, les escoles treballaran en l’optimització de la gestió dels consums d’aigua, energia i dels residus que generen. Es preveu millorar els protocols d’actuació interna dels centres i tota la comunitat educativa hi col·laborarà. D'altra banda, les vuit escoles avaluaran la contaminació atmosfèrica, en el projecte de ciència ciutadana d’abast europeu, CleanAir@School - com respira Sabadell?, coordinat per l’Agència Europea del Medi Ambient i finançat pel Ministeri de Transició Ecològica. Permetrà instal·lar més de 150 punts de mesura dels nivells de NO2 a la ciutat -una vintena per cada escola-, que seran decidits pel mateix centre, amb la participació tant d’alumnes, mestres i famílies.


Alguns, però, hauran de situar-se a l’entrada principal, al pati i a l’interior d’una classe. Es mesurarà la qualitat de l’aire en dos períodes de tres setmanes, durant els mesos d’octubre i novembre. El projecte presentarà resultats i accions a emprendre previsiblement al febrer de 2020. La voluntat és sensibilitzar la població, identificar canvis d’hàbits per gaudir d’un aire més net, així com potenciar altres accions en curs com ara els camins escolars. 

Tot plegat, forma part del projecte Agenda 21 Escola Plus de Sabadell, un programa que fomenta les pràctiques participatives als centres educatius des del punt de vista de la sostenibilitat, que s'emmarca en l'Agenda 21 Local de Sabadell

 

Participació