diada de catalunya

Cs carrega contra el govern municipal per «comprar el relat independentista de 1714» en el manifest de la Diada

Els partits sobiranistes també critiquen el text i s'adhereixen a un d'alternatiu

per Albert Hernàndez, Sabadell, 10 de setembre de 2019 a les 13:28 |
El portaveu de Cs, Adrián Hernández, acompanyat de la regidora Laura Casado | Albert Hernàndez
El portaveu de Cs Sabadell, Adrián Hernández, ha carregat contra l'Ajuntament de Sabadell, perquè ha "comprat el relat independentista de 1714" en el manifest que es llegirà en commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Hernández ha assegurat que aquest fets històrics "parteixen d'una manipulació".

El líder de la formació taronja ha subratllat que és "pràcticament idèntic" el que s'ha llegit els últims quatre anys, "amb un govern que sí era independentista", ha recordat. "L'única diferència", ha continuat, és que "s'ha anul·lat l'expressió dels presos polítics". Per a Hernández és "un error del PSC caure en aquest parany" i ha aventurat que potser "no ha volgut molestar aquest sector de la ciutadania". 


Hernández ha explicat que van presentar esmenes al text, però que ha dit que no han rebut resposta, per part del govern municipal. 

Per això, ha assenyalat que Cs no assistirà als actes de la Diada a Sabadell, però no només per aquest fet, també, perquè "els partits separatistes s'han apropiat d'aquesta festa organitzant actes que exclouen a més de la meitat de la societat". I ha recuperat la reivindicació del partit, en què proposa la celebració d'aquest dia per Sant Jordi. 

Els sobiranistes, també crítics

Per la seva banda, els grups municipals d'Esquerra Republicana de Catalunya, Crida per Sabadell i Junts per Sabadell s'han adherit, juntament amb Sabadell per la Independència, a la lectura d'un text alternatiu impulsat des d'Òmnium Sabadell. Les cinc organitzacions mostren el nostre rebuig al manifest presentat en l'acte institucional, que asseguren que "obvia qüestions cabdals en una diada nacional, com el dret d'autodeterminació o la repressió, i és insensible davant la vulneració de drets que està patint el poble de Catalunya".

 

Participació