La tercera nit de barraques de Festa Major de Sabadell tanca sense incidents destacats

La matinada de diumenge va acabar amb nou detinguts i quatre mossos ferits

09 de setembre del 2019
Actualitzat a les 19:01h
Mossos i Policia Municipal en el dispositiu per retirar els assistents
Mossos i Policia Municipal en el dispositiu per retirar els assistents | Albert Segura
La tercera nit de Festa Major a les barraques de Sabadell s'ha tancat sense incidents destacats, després d'una matinada de diumenge conflictiva. Una hora després d'acabar la festa, una baralla va acabar amb l'agressió a un agent i la identificació del presumpte autor dels fets, fet que va desencadenar en una batalla campal amb nou detinguts i quatre agents ferits, tres dels quals han requerit la baixa laboral. 

Aquesta passada nit, però, ha estat molt més clamada, amb menys afluència de gent (aquest dilluns és festiu només a Sabadell) i un reforç dels efectius policials. La festa a les casetes de barraques ha acabat pels volts de les 4.30 hores, i cap a les 5.15 hores una trentena d'agents de la Policia Municipal, una vintena dels Mossos i treballadors de l'empresa de seguretat privada contractada han fet el que es coneix com "escombrada", resseguint l'Eix Macià de nord a sud per fer fora la gent que hi quedava.
 

L'Eix Macià, buit. Foto: Albert Segura


Així, poc abans de les 6.00 hores ha s'havia buidat tot l'espai i el servei de neteja ha pogut començar a actuar a la zona. Durant l'operació no s'han registrat incidents, si bé en acabar, poc després de les 6.00 hores, s'ha iniciat un incendi en una zona de contenidors de la plaça Catalunya, per causes que es desconeixen.

Pel que fa a la nit, ha estat l'habitual en aquest tipus d'esdeveniments, amb diversos robatoris de telèfons mòbils i alguna persona atesa a l'àrea d'atenció sanitària.
 

L'incendi a la plaça Catalunya de Sabadell. Foto: Albert Segura


Els detinguts, a disposició judicial
  
Pel que fa als detinguts la matinada de diumenge, tres dels nou passaran a disposició judicial aquest dilluns. Tots ells ho faran com a presumptes autors d'un delicte d'atemptat a l'autoritat i, per tant, passaran la nit a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, a la capital vallesana.

Els altres sis detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs, després de prestar declaració a les dependències policials de la ciutat.