La meitat de les famílies vallesanes que reben una beca menjador viuen en situació d'extrema de pobresa

És el setè curs consecutiu en què han augmentat les concessions

El president del Consell Comarcal del Vallès, Ignasi Giménez, acompanyat del regidor d'Educació, Manuel Robles
El president del Consell Comarcal del Vallès, Ignasi Giménez, acompanyat del regidor d'Educació, Manuel Robles | CCVOC
NacióDigital
10 de setembre del 2019
Un total de 14.594 alumnes d’Educació Infantil, Primària i Secundària del Vallès Occidental començaran el curs escolar amb una beca menjador adjudicada. La meitat de les famílies que reben aquesta ajuda viuen amb una situació extrema de pobresa, amb una renda inferior a 7.000 euros. A més, d'aquesta meitat, un 10% no tenen cap ingrés.

Per aquest curs 2019-2020, un 91,1% (13.290) de les beques són del 50% del preu de l’import de l’àpat i només un 8,9% (1.304) són del 100%. El 90% d'aquestes ajudes van a Primària i la resta, a Secundària. 

Aquest curs és el setè, de forma consecutiva, que creixen el nombre d'adjudicacions, un 5,84% respecte a l'any anterior. Des de l'exercici 2012-2013, amb 5.608 beques adjudicades, s'ha passat enguany a 14.594 inicials, ja que el període sempre està obert. En aquests set anys ha crescut un 160%.

El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC), Ignasi Giménez, ha advertit que "tenim una situació molt greu", a la vegada que ha manifestat "decepció i malestar amb el Departament d’Ensenyament, perquè el 13 de juliol de 2018 se li va expressar al conseller dues qüestions que ens preocupaven i que no hi veiem novetats". Giménez ha precisat que se li va traslladar el tema de les beques al 50% i el Departament "obria la possibilitat d’existir beques al 60 o al 75%, que ara no existeix".

Giménez ha subratllat que el sistema actual "s'aguanta gràcies a la col·laboració dels ajuntaments de la comarca que han de finançar el 50% restant". També ha recordat els efectes de la jornada intensiva i "que hi ha més de 1.000 infants que perden la beca quan acaben sisè de primària i per tant no s’està complint el que va acordar el Parlament en el seu ple contra la pobresa”, ha afegit el president de l'ens supramunicipal.