Arriben pluges cap al final del dia per acomiadar la Festa Major

No es descarta algun ruixat

Núvols de tempesta
Núvols de tempesta | Albert Segura
NacióDigital
08 de setembre del 2019
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dilluns, últim dia de Festa Major, de matinada el cel estarà molt ennuvolat en general, amb més clarianes a ponent i a l'extrem sud. Al llarg del matí la nuvolositat minvarà d'oest a est i al migdia el cel quedarà poc ennuvolat en general. A partir de llavors arribaran núvols alts i algun de mitjà pel nord-oest del país alhora que creixeran nuvolades. Al final del dia el cel tornarà a quedar molt ennuvolat o cobert en conjunt.

Fins a mig matí són possibles ruixats aïllats al litoral central i nord de la Costa Brava i no se'n descarten a la meitat nord. A partir de la tarda són possible precipitacions disperses al litoral i prelitoral central i i sud, i a partir del vespre se n'esperen de disperses a qualsevol punt, sobretot al litoral i a l'extrem nord-oest.

Seran d'intensitat entre feble i moderada i s'acumularan quantitats minses o localment poc abundants, si bé podran ser localment fortes i abundants al litoral. A més, al final del dia podran anar acompanyades de tempesta i de calamarsa o pedra.

Temperatura mínima semblant. La màxima pujarà lleugerament a la meitat est i serà semblant a la resta. La mínima es mourà entre els 3 i 8 ºC al Pirineu, entre 6 i 11 ºC al Prepirineu, entre 8 i 13 ºC a la depressió Central, entre 11 i 16 ºC al prelitoral i entre 15 i 20 ºC al litoral. La màxima arribarà a valors d'entre 21 i 26 ºC al Pirineu i a l'altiplà central, i entre 25 i 30 ºC a la resta, per bé que seran localment més altes a l'extrem sud.