El bestiari d’Oriol Cruz reparteix per tothom en el pregó de Festa Major

Manuel Bustos ha tancat un parlament en què també hi han aparegut Mariano Rajoy, Andrés Iniesta, Artur Mas, Jorge Fernández Díaz i Germán | Les al·lusions al cas Mercuri i els consells de “l’exalcalde” a Juli Fernández ha estat el més aclamat

Nació Sabadell
04 de setembre del 2015
Actualitzat el 05 de setembre a les 16:52h
Oriol Cruz ha fet les delícies dels sabadellencs
Oriol Cruz ha fet les delícies dels sabadellencs | Juanma Peláez

Oriol Cruz ha fet les delícies dels sabadellencs.
 
Tot i dir estar nerviós, Oriol Cruz no ha tingut cap tipus de problema en fer sortir tot el bestiari que cada tarda l’acompanya al Versió RAC1 per repartir per a tothom. L’humorista sabadellenc s’ha estrenat com a pregoner a la seva ciutat amb una plaça Sant Roc plena de gom a gom.
 
Tot i l’amenaça de pluja, el reclam de personatges com Mariano Rajoy, Artur Mas, Jorge Fernández Díaz, José Manuel Parada o Andrés Iniesta han estat motiu suficient perquè els sabadellencs hagin assistit a la cita obligada d’inici de Festa Major.
 
Les anècdotes del pregó
 
A Esteban Gesa no li ha agradat la imitació que Cruz ha fet del ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz. “Es vergonzoso que tengan el cuartel de la guardia civil abandonado, cuando se podría poner allí un solárium para estar todo el día cara al sol”, ha etzibat Cruz. Acte seguit, el portaveu del PP, Esteban Gesa, ha abandonat el balcó en senyal de protesta.
 

Oriol Cruz ha fet les delícies dels sabadellencs. Foto: Juanma Peláez


 
El PSC també ha sortit malparat amb les imitacions de Manuel Bustos, en què s’han fet al·lusions directes al cas Mercuri i als germans de l’exalcalde, així com el projecte tecnològic que havia de ser el de Sant Pau de Riu-sec. A partir d’aquest moment, en el tram final del pregó, la cara del portaveu del PSC, Josep Ayuso, també ha canviat a un posat més seriós.
 
L’alcalde, Juli Fernàndez, també ha estat víctima de Cruz, rebent consells de “Bustos”, recomenant-li que no aparqui el cotxe oficial per anar en moto perquè “semblarà un repartidor del Telepizza”. Però també ha rebut consells d’estilisme de José Manuel Parada: “Qué joven està el Juli, con esta barba de adolescente crecidito, si está a estrenar... si la barba es la provincia, ¡como será la capital!”, ha dit.
 
Cruz també ha fet referència, en boca de “Bustos”, als canvis de noms que hi ha hagut a la ciutat en els darrers anys: “Hi ha uns partits raríssims, a la meva època era PSC, i ara hi ha la Crida, Unitat, Guanyem , Sí se Puede, No se Puede, Aparque Aquí, Ceda el Paso.. quin lio el que heu liat!”.
 
El pregó ha acabat amb l’actuació del grup Vakombà, a l’escenari de la plaça de Sant Roc.