ERC i JxS responsabilitzen a Farrés de la situació viscuda al pregó de Festa Major

Demanen que l'alcaldessa no s'apropiï de l'Ajuntament quan parla en nom del govern local

L'arrencada de la Festa Major, a plaça Sant Roc
L'arrencada de la Festa Major, a plaça Sant Roc | Juanma Peláez
Albert Segura / Albert Hernàndez
07 de setembre del 2019
Actualitzat a les 17:41h
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Junts per Sabadell (JxS) responsabilitzen l'alcaldessa, Marta Farrès, de la situació viscuda aquest divendres en el pregó de Festa Major, on desenes de ciutadans van protestar per l'empresonament dels presos polítics i van fer pràcticament impossible seguir el discurs de la pregonera, Mirna Lacambra, com a mínim amb normalitat. Les dues formacions defensen la llibertat d'expressió i lamenten que l'alcaldessa decidís retirar la pancarta que penjava a la façana de l'Ajuntament.

En un comunicat, ERC considera que el pregó no era idoni: "No compartim una sèrie d'afirmacions fetes, però defensem la llibertat d'expressió, i, per tant, qui assumeix la responsabilitat de fer un pregó té tot el dret a expressar el que consideri, i, també, el dret a ser escoltat". 

En aquest sentit, retreuen la retirada de la pancarta de la façana: "Una injustícia que Ciudadanos, amb la complicitat del govern de PSC/Podemos, ha invisibilitzat i contribuït a normalitzar amb la retirada de la pancarta "Llibertat presos polítics", un greu error polític que no contribueix en absolut a la concòrdia i la convivència a la ciutat", assenyalen. Els republicans també denuncien que el govern municipal faci un comunicat en nom del consistori, quan en realitat no parla en nom de tots els grups que configuren el ple, donat que no es va demanar un posicionament de totes les formacions.

Junts per Sabadell, pel seu cantó, també considera un "greu error" la retirada de la pancarta, on acusa a PSC i Podem de sotmetre's a Ciutadans, un partit que, diuen, "viu de la confrontació". A més, lamenten que Lacambra quedés al bell mig de la polèmica: "Lamentem que una persona tan rellevant de la cultura a Sabadell i a Catalunya hagi estat al centre de la polèmica, però tanmateix, sembla que ningú de govern la va advertir de la possibilitat que fos un moment, legítimament, reivindicatiu", conclouen.