Marta Farrés qualifica de «falta de democràcia i respecte» els crits durant el pregó de Mirna Lacambra

La plaça s'ha omplert de pancartes i de crits en defensa dels presos polítics

Mirna Lacambra, al balcó de l'Ajuntament de Sabadell
Mirna Lacambra, al balcó de l'Ajuntament de Sabadell | Juanma Peláez
Albert Segura / Albert Hernàndez
06 de setembre del 2019
Actualitzat a les 23:10h
L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, condemna enèrgicament la protesta que hi ha hagut abans i durant el pregó de Festa Major, que aquest any ha anat a càrrec de Mirna Lacambra. Diverses entitats havien organitzat una protesta per reclamar l'alliberament dels presos polítics, que ha comptat amb desplegada de pancartes i crits que han dificultat el seguiment del pregó.

En declaracions a NacióSabadell, Farrés ha lamentat la situació i ha condemnat "enèrgica i rotundament els insults que ha rebut", entre ells el de "venuda" per haver acceptat l'oferiment de fer el pregó. "És una falta de democràcia i respecte no deixar a la pregonera fer el seu pregó", ha expressat. 

L'alcaldessa ha acompanyat Lacambra fins la sortida de l'Ajuntament, i espera que la resta de forces se sumin al rebuig pels esdeveniments produïts. Un dels portaveus municipals que ha parlat ha estat Gabriel Fernàndez (ERC), que ha assegurat que la gent s'ha expressat com mai abans havia passat en un pregó: "En circumstàncies excepcionals, els responsables polítics han de ser capaços de veure-hi més enllà del fet puntual per a un millor clima social", ha assenyalat.

Per part de Ciutadans, Adrián Hernández ha qualificat els fets de "vergonyosos", i denuncia "la intolerància i falta de respecte que l'independentisme ha mostrat amb la pregonera". 

Comunicat de l'Ajuntament

En un comunicat, l'Ajuntament ha expressat el seu total suport a Mirna Lacambra després de l'escridassada rebuda en moments determinats, sobretot quan la pregonera ha fet referència a l'alcaldessa i, ja en el tram final, al Banc Sabadell pel suport que sempre ha fet a la iniciativa operística local. En un comunicat el consistori assegura sentir "el més absolut respecte a la llibertat d'expressió, que cal fomentar i garantir", però entén que aquest dret "no té res a veure amb els insults o escridassades a una ciutadana que ha volgut sumar-se a la festa, avalada per una trajectòria artística i social, així com pel seu compromís amb Sabadell".

En aquest sentit, apunta a les entitats convocants de la protesta. "No tenen cap dret a privar al conjunt de la ciutadania d’un acte festiu com aquest, ningú té dret a prendre-li la festa a la resta de sabadellencs i sabadellenques", assenyalen en el text.

Podeu recuperar el pregó a continuació: