entrevista

Neus Alsina: «Si ens en volem sortir, cal anar tots a l'una»

Sabadell per la Independència ultima els preparatius per participar en els actes de la Diada de Barcelona

per Albert Segura, Sabadell, 10 de setembre de 2019 a les 09:00 |
Neus Alsina, coordinadora de Sabadell per la Independència | Albert Segura
S’apropa la Diada i com ja és tradició l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) organitza una manifestació reivindicativa a Barcelona. La secció local de Sabadell, Sabadell per la Independència, és l’encarregada de gestionar la venda de tiquets pels busos que van a la capital, així com el material que s’utilitza durant els actes. N’ha parlat la seva coordinadora, Neus Alsina, en una entrevista a NacióSabadell.

- Hi ha hagut molt moviment en els darrers dies?


- El local ha estat molt ple de gent, i la parada de Festa Major també. Sembla que l’ambient s’ha animat a última hora, cada any passa, però aquest cop ha estat molt més exagerat.

- I com és això?

- La gent sembla que està una mica empipada, les coses semblen estar encallades, i es respira poca unitat entre partits, molta gent està cansada.

- Com serà la manifestació aquest any?


- L’ANC ha organitzat una manifestació més clàssica, sense gaire floritures. Aquí el que demanem és unitat estratègica dels partits, és un missatge clar i directe. Nosaltres tenim clar que com a societat, si ens en volem sortir, cal anar tots a l'una.
 

Detall de la samarreta de la Diada d'enguany. Foto: Albert Segura


- I la veu lluny aquesta unitat?

- Sembla que ara es tornen a moure coses. Esperem que aquesta actitud que sembla venir dels partits vagi per bon camí.

- L’empenta de l’ANC i les entitats sobiranistes, però, deu ajudar.

- Nosaltres creiem que el dret a decidir, el dret a l’autodeterminació dels pobles, és un dret reconegut. Hi tenim el mateix dret que un ciutadà d’Escòcia, ni més, ni menys. Som aquí i no ens mourem d’aquesta posició, ja vam fer un 1 d’Octubre, un referèndum que va guanyar, i si algú hagués volgut votar una posició contrària a la nostra, podia haver votat. Per part del govern espanyol, però, no sembla que es vulguin moure d’on són.
 

Material a la seu de Sabadell per la Independència. Foto: Albert Segura


- De moment van a Barcelona.

- Sí, hem omplert 8 autocars, i ho hem deixat aquí. Ens han demanat més tiquets, podríem omplir un novè. L’expedició sortirà de les 13.00 hores de la plaça de les Dones del Tèxtil, com cada any, i a Barcelona ens trobarem amb la resta de sabadellencs que hi hagin anat pel seu compte.

 

Participació