Neus Alsina: «Si ens en volem sortir, cal anar tots a l'una»

Sabadell per la Independència ultima els preparatius per participar en els actes de la Diada de Barcelona

Neus Alsina, coordinadora de Sabadell per la Independència
Neus Alsina, coordinadora de Sabadell per la Independència | Albert Segura
10 de setembre del 2019
Actualitzat a les 15:53h
S’apropa la Diada i com ja és tradició l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) organitza una manifestació reivindicativa a Barcelona. La secció local de Sabadell, Sabadell per la Independència, és l’encarregada de gestionar la venda de tiquets pels busos que van a la capital, així com el material que s’utilitza durant els actes. N’ha parlat la seva coordinadora, Neus Alsina, en una entrevista a NacióSabadell.

- Hi ha hagut molt moviment en els darrers dies?

- El local ha estat molt ple de gent, i la parada de Festa Major també. Sembla que l’ambient s’ha animat a última hora, cada any passa, però aquest cop ha estat molt més exagerat.

- I com és això?

- La gent sembla que està una mica empipada, les coses semblen estar encallades, i es respira poca unitat entre partits, molta gent està cansada.

- Com serà la manifestació aquest any?

- L’ANC ha organitzat una manifestació més clàssica, sense gaire floritures. Aquí el que demanem és unitat estratègica dels partits, és un missatge clar i directe. Nosaltres tenim clar que com a societat, si ens en volem sortir, cal anar tots a l'una.
 

Detall de la samarreta de la Diada d'enguany. Foto: Albert Segura


- I la veu lluny aquesta unitat?

- Sembla que ara es tornen a moure coses. Esperem que aquesta actitud que sembla venir dels partits vagi per bon camí.

- L’empenta de l’ANC i les entitats sobiranistes, però, deu ajudar.

- Nosaltres creiem que el dret a decidir, el dret a l’autodeterminació dels pobles, és un dret reconegut. Hi tenim el mateix dret que un ciutadà d’Escòcia, ni més, ni menys. Som aquí i no ens mourem d’aquesta posició, ja vam fer un 1 d’Octubre, un referèndum que va guanyar, i si algú hagués volgut votar una posició contrària a la nostra, podia haver votat. Per part del govern espanyol, però, no sembla que es vulguin moure d’on són.
 

Material a la seu de Sabadell per la Independència. Foto: Albert Segura


- De moment van a Barcelona.

- Sí, hem omplert 8 autocars, i ho hem deixat aquí. Ens han demanat més tiquets, podríem omplir un novè. L’expedició sortirà de les 13.00 hores de la plaça de les Dones del Tèxtil, com cada any, i a Barcelona ens trobarem amb la resta de sabadellencs que hi hagin anat pel seu compte.