El Punt Lila de la Festa Major de Sabadell suma dues psicòlogues externes especialitzades en gènere

Es tracta d’un reforç en cas de necessitat durant les nits

El Punt Lila servirà per informar i actuar en cas necessari
El Punt Lila servirà per informar i actuar en cas necessari | Anna Mira
05 de setembre del 2019
Actualitzat a les 17:58h
L’Ajuntament de Sabadell ha reforçat el Punt Lila instal·lat durant la Festa Major a l’Eix Macià, un espai ideat per informar i atendre en cas de necessitat tot aquell tipus de consultes vinculades a qüestions de gènere, entre elles la prevenció d’actituds sexistes. En aquest sentit, també disposa d’un servei d’atenció a la dona, en cas de necessitat, davant de qualsevol acte i agressió de caràcter sexista.

En aquest sentit, l’Ajuntament incorpora aquest any dues psicòlogues amb formació específica de gènere, que se sumaran a l’equip del Punt Lila les nits de Festa Major. El consistori disposa d’una psicòloga formada en aquest àmbit, per la qual cosa s’ha contractat el servei a través d’una empresa externa.

De fet, aquest punt ha estat criticat per la Crida per Sabadell, que en un comunicat ha fet públic que s’havia externalitzat el servei que fins ara es duia a terme amb personal de l’Ajuntament. Fonts municipals, però, han assegurat que no s’a externalitzat, sinó que es tracta d’un reforç per donar resposta a una possible situació que fins ara quedava limitada a una sola treballadora per les tres nits en què el Punt Lila està operatiu.

El cost de contractació del servei és de 2.783 euros.
 

Programa de Festa Major Sabadell 2019 by naciodigital on Scribd