El curs escolar arrencarà a Sabadell amb més de 32.000 alumnes i el nou institut al sud

Tres centres de la ciutat ho faran en barracons

El regidor d'Educació atenent a la premsa
El regidor d'Educació atenent a la premsa | Ajuntament de Sabadell
05 de setembre del 2019
Actualitzat a les 16:00h
El dia 12 de setembre arrenca el curs escolar i a Sabadell ho faran un total de 32.581 alumnes, 42 més que un any enrere. I ho farà amb la "gran novetat", com ha dit el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Sabadell, Manuel Robles, el nou institut Narcisa Freixas i Cruells, que s'ubicarà al sud de la ciutat. Això permetrà "alliberar" per "l'angoixa" en les matrícules.

Tot i així, ha matisat que l'inici es farà en barracons i caldrà "estar pendents", perquè forma part de les tasques "de l'eix d'infraestructures", una de les tres, tal com ha enumerat Robles, que té el govern municipal en matèria d'educació. També, hi ha eix Infància i Adolescència i educador, que té més a veure amb el lleure, ha precisat. 

El responsable d'Educació ha calculat que hi ha tres centres en barracons, el Virolet i els instituts Can Llong i Narcisa Freixas. D'altra banda, Robles ha indicat que s'han solucionat els problemes d'una trentena de famílies amb la matrícula i que l'assignació d'una escola "mai és superior a un quilòmetre". 

Dels més de 32.000 alumnes que tornen a les aules, Infantil i Primària concentren el gran gruix: 21.113. Tanmateix, inferior al curs passat. No així a les escoles bressol, 1.128. A Secundària, 10.340 estudiants, una dada semblant el 2018. Per últim, 2,750, a Batxillerat. Es manté el percentatge, al voltant del 7 i 9% de fora de la capital vallesana. Barberà lidera les poblacions, seguit de Sant Cugat, Sant Quirze, Castellar, Terrassa i Cerdanyola, entre d'altres.

Continuïtat dels programes 

Robles també ha comentat que tindran continuïtat projectes endegats el mandat anterior com ara, entre d'altres, A-cordant, Els Primers a l'Aigua i la introducció d'auxiliars de conversa nadius en llengua estrangera. "Tenen continuïtat, perquè si han funcionat", ha justificat, encara que ha assenyalat la voluntat d'impulsar noves iniciatives "amb alguna innovació". 

Retirada de fibrociment 

El titular d'Educació també ha explicat que hi ha tasques pendents en la retirada de fibrociment d'alguns centres escolars. Hi ha entre sis i set que s'hauria d'eliminar i ha subratllat que "no hi ha calendari" marcat per eliminar aquest material, tot i que a la Roureda la Generalitat ha actuat per "aïllar" el tacte amb els alumnes.