FOTOS La Festa Major arrenca amb la trobada institucional

L'alcaldessa dona el tret de sortida a l'Estruch, que fa 25 anys

El tret de sortida de la Festa Major s'ha fet a l'Estruch
El tret de sortida de la Festa Major s'ha fet a l'Estruch | Juanma Peláez
05 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:34h
Marta Farrés s'estrena com alcaldessa a la Festa Major de Sabadell, el primer gran esdeveniment del nou curs que tot just arrenquem i que també marca el final de l'estiu. El lloc escollit per donar el tret de sortida a la Festa Major a través de la recepció institucional ha estat L'Estruch, un lloc que no ha estat escollit a l'atzar, ja que l'equipament arriba al quart de segle de vida.

"Aquesta és la meva primera Festa Major com a alcaldessa, i l'encaro amb moltes ganes, envoltada de molt de talent polític i tècnic", ha assenyalat Farrés en el seu discurs. "Com a govern ens toca liderar respostes a tots els reptes que tenim davant i ja hem començat a empènyer cap a aquesta direcció, però no us enganyarem: encara trigarem a veure alguns dels fruits perquè són operacions de llarg recorregut", ha apuntat.
 

El tret de sortida a l'Estruch Foto: Juanma Peláez


En aquest sentit, ha assenyalat que la intenció del nou executiu és invertir perquè Sabadell no sigui una ciutat de "diferents velocitats", amb projectes com la nova comissaria de policia, l'Escola de Música i el Conservatori o el nou pavelló del Districte 5. De la mateixa manera, advoca per assumir reptes vinculats amb l'ecologisme, el feminisme o la creació de llocs de treball, tot plegat sense deixar de banda el dia a dia de la ciutat.

És per aquest motiu que Farrés demana compartir aquests reptes amb entitats i ciutadans: "També hi ha talent en l'àmbit polític, entre els que som al govern i també els que no hi són", ha afegit, estenent la mà als grups de l'oposició. "La meva responsabilitat com a alcaldessa es centrarà no només a fer que l’Ajuntament funcioni, sinó sobretot a crear i obrir marcs, perquè tot aquest talent que ara us he definit no es perdi, que es pugui desenvolupar i que es posi a disposició de Sabadell", ha dit.
 

El tret de sortida a l'Estruch Foto: Juanma Peláez


És per això que els reptes, assenyala l'alcaldessa, estaran marcats per les accions que s'hauran de desenvolupar mica en mica: "Jo no tinc por d’assumir les errades quan n'hi hagi, però donem-nos l’oportunitat de prendre decisions en algunes coses que ja tenim clares de cara al futur", ha demanat Farrés.

Amb tot, ha assenyalat que la Festa Major ha estat dissenyada per ser "més cívica i més segura", amb polseres per a la canalla, però també amb un important dispositiu de seguretat per evitar agressions sexuals o comportaments sexistes.
 

El tret de sortida a l'Estruch Foto: Juanma Peláez