​Manifestació, ofrena floral i reivindicació: així serà la Diada a Sabadell

Les entitats emplacen a tot aquell que ho vulgui a participar a la manifestació a Barcelona

Actes de la Diada a Sabadell de l'any passat
Actes de la Diada a Sabadell de l'any passat | Juanma Peláez
05 de setembre del 2019
Sabadell es prepara per una nova Diada on tradició i reivindicació tornaran a omplir els carrers de la ciutat. El gruix d’activitats es concentraran el mateix dia 11 de Setembre, però un dia abans ja hi ha convocatòries de diversos grups polítics i entitats.

La Festa Major, però, farà d’avantsala, donat que entitats sobiranistes com Sabadell per la Independència escalfaran motors amb una paradeta al carrer Indústria. En aquest espai s’informarà sobre l’activitat de l’ANC i es vendrà material vinculat amb la manifestació del dia 11 a la tarda, entre ells samarretes i banderes. L’entitat compartirà espai amb el Consell per la República, que permetrà adherir-s’hi en la mateixa parada.

Dia 10: manifestació i reivindicació

Una dia abans de la celebració de la Diada s’han organitzat una sèrie d’actes a Sabadell. A les 19.00 hores s’ha convocat una manifestació sota el lema Països Catalans: terra de lluites. La marxa, que convoquen entitats com la CUP, Endavant, Arran o Can Capablanca, enfilarà des de la plaça de l’Imperial fins la plaça de les Dones del Tèxtil, passant per la Rambla, el Passeig de la Plaça Major o la Via Massagué, entre altres. 

Un cop a la plaça de les Dones del Tèxtil, s’hi preveu la celebració d’un acte polític. Serà a les 20.30 hores, aproximadament.
 

Cartell de la manifestació a Sabadell.

 
Pel que fa a Sabadell per la Independència, l’entitat no durà a terme cap acte aquell dia a la ciutat, si bé deriva aquell qui ho vulgui a traslladar-se al municipi del Bruc, on es podrà veure de ben a prop l’acció que il·luminarà 131 agulles de Montserrat amb la participació de diversos escaladors. Òmnium, per la seva banda, proposa veure l’esdeveniment des de Sabadell, concretament des de la part alta del Parc Catalunya, tot plegat a partir de les 21.00 hores.

La Diada: ofrena floral i bus cap a Barcelona

El matí de la Diada comptarà amb la tradicional ofrena floral, a les 10.00 hores, que des de fa tres anys es duu a terme al pont del Parc Catalunya. Es preveu la participació d’entitats de tota la ciutat, així com partits polítics.

A les 11.00 hores es durà a terme una ballada de sardanes a càrrec de la Jovenívola, al mateix lloc. Més tard, a les 12.30 hores, es durà a terme a la masia de Can Rull la conferència La participació espanyola en el tràfic d'esclaus, a càrrec de l'historiador Martin Rodrigo.

Posteriorment, aquells qui ho desitgin podran participar en els actes reivindicatius que les entitats sobiranistes han convocat a Barcelona. Per aquest motiu, des de Sabadell s’han omplert fins ara 6 autocars que traslladaran els participants que ho vulguin a la capital catalana.

 Aquest any, al Vallès Occidental li pertoquen els trams 11, 12 i 13.