«Als concerts d'Hotel Cochambre venen famílies, 'heavys' i aquells que els agrada el 'reggaeton'»

El cantant d'Hotel Cochambre, Benito Inglada, és la veu de la banda que posarà el punt i final a la Festa Major

09 de setembre del 2019
Una actuació de la banda de música
Una actuació de la banda de música | Hotel Cochambre
Després de molts anys, el fi de festa no anirà a càrrec de la Salseta del Poble-sec sinó Hotel Cochambre, una companyia amb molt de recorregut i que garanteix diversió. Especialistes en festes majors, però també en espectacles en teatres i sales. Sabadell és un territori que coneixen, però "fa quatre anys que no hi passem", confessa el cantant, Benito Inglada (Múrcia, 1966). Només espera penjar el cartell de "complet", perquè "l'Hotel està ple", bromeja la veu del grup. 
 
- Té alguna fórmula per aconseguir guanyar-se el públic? Posaran el punt i final a la Festa Major.    

- El nostre as sota la màniga és que tenim un espectacle molt rodat i amb molta festa. En definitiva, engrescador. I no ens oblidem dels missatges positius i la bandera que portem del "no és no", encara que estiguem de festa. 

- Quin repertori es trobarà el públic de Sabadell? 

- Intentem estar a l'última del que s'escolta i el revival de l'ampli ventall que hi ha a l'hort musical. En aquest sentit, potser la gent que ja té una edat, i nostàlgia per la seva època, li agradarà i s'ho passarà bé. Realment, és molt bonic. 

- I el jovent? I músics actuals que sonen fort com Rosalia...

- ... Fem picades d'ullet, des del respecte i la simpatia, a músics contemporanis, perquè la diversió no quedi concentrada als majors de 40 anys. Intentem agradar tothom, el nostre repertori és molt extens. Als concerts de Cochambre acostumen a venir els pares amb els fills, però també aquells que els hi agrada la música heavy i el reggaeton. Intentem acontentar tothom, sense que ningú se senti exclòs, malgrat que és possible no li agradi el tipus de música.  

- Què és el que més els demanen?

- A nivell personal, Juliio Iglesias, perquè fa molts anys que l'imito, i Joaquin Sabina, de qui durant anys hem estat fent un espectacle, molt amè i divertit, però que descobria la seva obra. Podria dir que vam començar amb els tributs, quan encara ni existien les bandes que actualment es dediquen a fer-los. 

- Tenen algun número especial reservat a Sabadell?    

- Estem en gira continua i molts concerts, especialment per aquestes dates, són de festes majors. En cada poble intentem ser un més de la festa local, però és complicat, tenint en compte que fem molts dies seguits. Però a Sabadell, per exemple, venim després dels focs artificials i s'acabarà el programa, potser la gent estarà cansada i la nostra feina serà engrescar-los. Insisteixo és difícil fer referències als llocs on vas quan cada dia en visites de diferents. A més, Sabadell és un municipi molt gran.