Nil López, nou president del Consorci de Residus del Vallès Occidental

L'alcalde de Matadepera es compromet a millorar les dades de reciclatge actual

El president i nou Consorci de Residus
El president i nou Consorci de Residus | Consell Comarcal Vallès Occidental
NacióDigital
03 de setembre del 2019
L'alcalde de Matadepera, Nil López, ha estat nomenat president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, que aquest dimarts ha celebrat el ple de constitució. Ocuparà el càrrec fins al 2023. El plenari també ha nomenat els membres de la Comissió Executiva i la nova gerència de l’ens comarcal. Tot plegat, amb el vot a favor de 13 ajuntaments i el Consell Comarcal i l’abstenció dels ajuntaments de Terrassa, Ullastrell, Vacarisses, Palau-solità i Plegamans, Sant Quirze del Vallès i Sant Llorenç Savall.

López és el tercer president que ha tingut el Consorci i ha remarcat en el seu discurs d’investidura que “la gestió dels residus és un tema cabdal en la lluita contra el canvi climàtic i en l’agenda dels objectius de desenvolupament sostenible”. En aquest sentit, ha assenyalat que el principal objectiu és “revertir la situació actual del 39% de reciclatge" i impulsar "la separació de la fracció orgànica i consolidant les altres fraccions, insistint amb els beneficis ambientals i econòmics però també en el civisme als pobles i ciutats de la comarca ”. “

Ha demanat “la implicació de tots els municipis. Especialment dels que generen més, és a dir, de les dues cocapitals. Sabadell i Terrassa"; perquè, com ha dit, "juntes generen dos terços dels residus municipals del Vallès Occidental, més del 65%. Ha afirmat que “hem de planificar un nou sistema de recollida que fomenti el reciclatge i això també implicarà un replantejament del model de plantes que tenim en l’actualitat”.

Respecte als costos del servei. "n'haurem de parlar i haurem de treballar conjuntament" des de la complicitat i pensant en el conjunt de la comarca”.