La comissaria de la Policia de Sabadell es modernitza amb una nova Central de Comandament

S'han destinat 436.000 euros i s'espera que estigui acabat a principis de 2020

Els treballs a la nova sala que s'està habilitant
Els treballs a la nova sala que s'està habilitant | Albert Hernàndez
30 d'agost del 2019
Actualitzat a les 14:16h
La Prefectura de Can Marcet es renova i de cara a principis de 2020 tindrà una nova Central de Comandament, dotada amb alta tecnologia, s'incorpora el 5G, per facilitar la gestió i augmentar la feina policial. Es renovarà el sistema de trucades, millorarà la comunicació entre les unitats policials i s'incrementarà la capacitat de transmissió d'imatges i dades. 

És un espai annex a les oficines de la comissaria de la Policia Municipal que a més d'acollir el nou servei, també hi haurà una sala per a situacions de crisi i així, es centralitzarà la gestió en casos, per exemple, de nevades, aiguats, incendis i operacions policials, entre d'altres.
 

L'alcaldessa visitant les obres, acompanyada del tercer tinent i l'Intendent Major Foto: Albert Hernàndez


Els treballs formen part d’una iniciativa endegada per l’anterior equip i, tal com ha destacat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, “era una inversió necessària i una bona línia d’actuació”, perquè “dona bons elements per actuar” al cos policial. A més, ha afegit, “no és contradictori” amb la promesa electoral del trasllat de la Prefectura al nord de la ciutat.

En aquest sentit, el tercer tinent d'alcaldessa, Jesús Rodríguez, ha recalcat que "era una bona oportunitat, perquè hi havia manca d'espai" i aquests treballs n'habilitaran. A més, ha apuntat, que se centralitzaran els serveis de l'Àmbit de Cohesió Territorial, recuperant residus en aquest emplaçament.