Serveis mínims del 66% en hores punta per la vaga de Rodalies d'aquest divendres

Foment i Ocupació estableixen també que la resta del dia la freqüència dels trens serà del 33% | Un dels sindicats convocants, Semaf, manté l'aturada per l'11 de setembre

Redacció
04 de setembre del 2015
Actualitzat a les 10:41h
El Ministeri de Foment i el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat han establert el dispositiu de serveis mínims de Rodalies, que inclouen trens de rodalia i trens regionals, per la jornada de vaga d'aquest divendres. Hi haurà un servei del 66% en hores punta, entre les 6 i 2/4 de 10 del matí, i entre les 5 i 2/4 de 9 del vespre, mentre que durant la resta del dia la freqüència dels trens serà del 33%. Pel que fa als trens de Llarga Distància convencional i Alta Velocitat de Renfe tindran un servei del 72% i l'Avant del 63%.

La vaga, que s'escau amb la tornada de vacances d'estiu, està convocada per CCOO i CGT, que reclamen un pla de renovació de personal, que no s'externalitzin serveis i que s'eviti l'entrada de capital privat. A més, denuncien que els pressupostos de l'Estat obliden les línies de tren convencionals en benefici de nous trams d'Alta Velocitat.

La vaga de CCOO i CGT s'ha fet coincidir aquest divendres amb la del sindicat majoritari de maquinistes de Renfe, Semaf, que denuncia una falta d'acord en matèria de recursos humans i en el conveni col·lectiu.

Vaga a la Diada

De fet, Semaf manté una segona jornada vaga per la Diada de l'11 de setembre i que afectarà la mobilitat dels participants a la Via Lliure per a la República Catalana de la Meridiana. De moment, CCOO i CGT no han convocat mobilitzacions per aquesta data.
 

Horaris de Rodalies de Barcelona (R1, R2, R3, R4, R7 i R8) de la jornada de vaga

Horaris de Regionals i Rodalia Camp de Tarragona i Girona (R11, R12, R13-R14, R15, R16, RT1-RT2 i RG1) de la jornada de vaga