La FAVS edita un llibre que repassa el mig segle de vida del moviment veïnal de Sabadell

S'han imprès 1.000 exemplars i van acompanyats d'un documental, amb testimonis d'aquest període

El llibre dels 50 anys de la FAVS
El llibre dels 50 anys de la FAVS | Albert Hernàndez
NacióDigital
30 d'agost del 2019
Actualitzat a les 10:51h
La Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) segueix immersa en els actes del 50 aniversari de l'entitat i, sota el marc d'aquesta efemèride, ha publicat el llibre, Història del moviment veïnal de Sabadell. Cinquanta anys de lluita, escrit pel periodista Antonio Santamaría. 

El volum, del qual s'han imprès un miler, repassa, amb fotografies de l'època, retalls de premsa i testimonis, i de forma cronològica, el naixement de l'organització i els diferents episodis viscuts i en els quals ha tingut un paper important. Està dividit en tres parts: la primer fa referència al franquisme i l'onada migratòria, la segona a l'aparició i impuls de la FAVS i l'últim, al període democràtic, amb les primeres eleccions municipals i fins a l'actualitat. A més, hi ha un epíleg en què posa l'accent en el futur, 

L'oposició als plans urbanístics, la petició d'amnistia internacional, la vaga del metall de 1976, les protestes per serveis bàsics i demandes més actuals, però llargament reivindicades, com la residència per a la gent gran del sud i les manifestacions per la millora de les urgències al Taulí, entre molts capítols d'aquest mig segle de "lluita". 

A més, el llibre ve acompanyat del documental, firmat pels periodistes sabadellencs Jordi de Arriba i David Bisbal, en el qual posen imatge i veu, amb els relats de membres de la FAVS, però no només d'aquesta, també d'altres. 


L'entitat veïnal va endegar els actes del 50 aniversari el passat mes de novembre, entre d'altres, ha impulsat una exposició itinerant i ha publicat un còmic amb la seva història, que ha fet un estudiant de la ciutat, Gerard Garcia. El proper 17 de setembre, a partir de les 19 hores, a la Llar del Llibre es farà la presentació de Història del moviment veïnal de Sabadell. Cinquanta anys de lluita.