VÍDEO Els veïns denuncien inacció en el focus de rates a Can Puiggener

El consistori garanteix tres actuacions en l'últim mes i mig

Rates en un solar de Can Puiggener
Rates en un solar de Can Puiggener | Carmen Canovas
NacióDigital
30 d'agost del 2019
Actualitzat a les 11:13h


El passat mes de maig, els veïns del carrer Santa Eulàlia i passatge la Vinya, al barri de Can Puiggner, alertaven de la presència de rates. Una situació que aquest estiu "ha multiplicat el nombre" de rosegadors, segons denuncien. Després d'aquell episodi es va actuar i "momentàniament" van desaparèixer de la via pública. Però, setmanes després han tornat aparèixer: "no es pot venir, actuar repartint verí i després oblidar-se", es queixa el veïnat. 

La procedència seria, novament, d'un solar propietat d'Endesa i, tal com van indicar fonts municipals al maig, i reiteren de nou en l'actualitat, no poden actuar, però sí advertir la companyia amb la finalitat que hi posi mesures, tal com ja han fet.  

Els veïns estudien la possibilitat d'unir esforços i presentar una denúncia conjunta, per tal que s'actuï "perquè és per salubritat", etziben i continuen, "a la zona hi viuen nens petits". Consideren que no hi ha hagut "un seguiment" del cas i que durant l'estiu "alguns veïns han hagut de tancar la finestra per la nit. Per por".

Els mateixos veïns asseguren que s'ha retirat la brossa que hi havia a la via pública, on s'han vist els animals, mentre esperen que desapareguin d'aquesta zona i garanteixen que han presentat diverses queixes a l'Ajuntament de Sabadell i que, per tant, són coneixedors de la problemàtica.  

Tres actuacions en un mes i mig

Des del consistori assenyalen que han dut a terme, després de rebre la notificació, han estat els dies 16 i 22 de juliol i aquest dimecres, 28 d'agost. Fruit d'aquestes actuacions, des de Salut han rebut avisos de cadàvers de rates i que s'han retirat de la via pública.