seguretat ciutadana

Sant Cugat estudia instal·lar una subcomissaria de la Policia a Valldoreix

Tot i el descens dels robatoris amb força a domicilis al municipi, en aquesta zona augmenten un 81%

per NacióDigital , 29 d'agost de 2019 a les 09:00 |
La comissària de la Policia Local | Ajuntament de Sant Cugat
L'Ajuntament de Sant Cugat està estudiant ubicar una subcomissaria de la Policia Local al sector de Valldoreix. Així ho ha explicat l'alcaldessa del municipi, Mireia Ingla, en una entrevista a l'ACN. L'objectiu és "apropar la policia al territori" per incrementar la sensació de seguretat entre els veïns i veïnes, i prevenir possibles robatoris en una zona especialment sensible.

Tot i que durant el 2018 els robatoris amb força a domicilis a la localitat van disminuir un 5%, segons dades municipals, en aquesta zona van augmentat un 81%, passant de 84 el 2017 a 152 durant el 2018. Pel que fa a aquest 2019, fonts dels Mossos d'Esquadra han indicat que fins el 31 de juliol s'havien registrat 107 delictes d'aquesta tipologia a tot el terme municipal.


Valldoreix és la zona de Sant Cugat que registra major nombre de robatoris amb força a l'interior d'habitatges. La dispersió de les cases i la proximitat a zones boscoses del Parc Natural de Collserola, fan que aquest barri s'hagi convertit en un punt especialment atractiu pels lladres. 

Càmeres de seguretat


El passat mes de gener l'executiu local va decidir instal·lar càmeres de seguretat amb lectors de matrícula i va adquirir un dron equipat amb dues càmeres, una d'elles tèrmica, per controlar el moviment en les zones boscoses.

Ara, la nova alcaldessa vol anar un pas més enllà i planteja ubicar una subcomissaria de la Policia Local en aquest sector del municipi. "Volem acostar la policia al territori", assegura la batlle. Ingla reconeix que l'anterior executiu (PDeCAT) va fer un esforç en els darrers mesos, però considera que es va passar "tres quartes parts del mandat sense fer res al respecte". 

Assegura que hi ha sis places del cos de la Policia Local que malgrat existir estan vacants. "Vam acabar el mandat amb menys efectius dels que hi havia quan va començar", lamenta Ingla que insisteix que cal cobrir la plantilla actual i intentar ampliar-la. Alhora obre la porta a "replantejar" el model actual apostant per la policia de barri, verda i especialitzada en delictes relacionats amb els animals i la violència masclista. 

 

Participació