​Cs reclama una guia de contractació que inclogui «clàusules socials» als contractes municipals

Volen la participació d'empreses sense ànim de lucre dins l'administració

NacióDigital
28 d'agost del 2019
El regidor de Cs a l’Ajuntament de Sabadell, José Luis Fernández, ha assegurat que la seva formació reclamarà una guia de contractació que inclogui “clàusules socials” als contractes municipals. La voluntat és que entitats sense ànim de lucre i amb finalitats socials participin dels serveis locals.
 
D’aquesta manera, ha apuntat, aquestes organitzacions no dependran “únicament” de les subvencions. Fernández ha concretat que la guia definirà “lots de contractació que es podrien consensuar amb les empreses del tercer sector de la ciutat”. En aquest sentit, ha recordat la directiva europea i la llei estatal en aquest àmbit que afavoreix que els contractes “s’adjudiquin a entitats de caràcter social sense ànim de lucre”.
 
Ha posat l’accent en què aquestes “estan ofegades”, segons ha justificat, per la pujada del salari mínim i ara “és un moment crucial” per utilitzar la contractació pública “de manera proactiva”. L’empenta municipal, a parer del regidor taronja, les ajudaria “a créixer i aconseguir una massa crítica de treballadors” que podria obrir les portes d’encàrrecs del sector privat en el futur.