política municipal

El govern de Sabadell es compromet a obrir els centres cívics de Can Deu i de Can Llong - Castellarnau als matins

L'alcaldessa accidental, Marta Morell, explica el compromís en una visita al Centre Cívic de la Concòrdia

per NacióSabadell, 13 d'agost de 2019 a les 14:43 |
L'Ajuntament de Sabadell treballa amb l'objectiu de poder obrir en horari de matí dos dels centres cívics que actualment només obren a la tarda: el Can Deu i el de Can Llong-Castellarnau.

La decisió final dependrà del pressupost de l'any 2020 i és fruit de la demanda de les associacions de veïns dels dos barris, que veuen la necessitat d'oferir el servei tant al matí com a la tarda. L'alcaldessa accidental i responsable de l'àmbit de Participació, Marta Morell, ha expressat aquesta voluntat en el transcurs d'una visita al Centre Cívic de la Concòrdia, on també ha pogut valorar l'ús d'aquests equipaments en els 10 primers dies del mes d'agost.


"Aquest govern vol donar resposta a les necessitats de la ciutadania i obrir Can Deu i Can Llong-Castellarnau en horari de matí és una de les demandes més sol·licitades per la ciutadania. Ara estem estudiant les diferents possibilitats per poder-ho fer duran tel 2020, aquest és el nostre compromís", ha assenyalat Morell.

A hores d'ara un nombre rellevant de ciutadans i ciutadanes han fet servir els centres cívics de titularitat municipal durant els primers dies d'horari d'estiu. Entre l'1 i 7d'agost, un total 1.468 persones han fet ús d'aquests equipaments, que durant l'agost obren els dies feiners de 2/4 de 4 de la tarda a 2/4 de 9del vespre. Aquest any obren les portes els centres cívics de Can Puiggener, de Ca n'Oriac, de Can Rull,de la Concòrdia, de la Creu de Barberà i,com a novetat, el de Sant Oleguer.

"Amb l'obertura d'un nou centre cívic el Govern municipal vol oferir un millor servei a la ciutadania, durant aquest període estiuenc", ha destacat l'alcaldessa accidental.Els últims tres anys han fet servir aquest servei, majoritàriament, gent gran que volia llegir el diari, jugar a cartes o simplement passar una estona xerrant.

L'any passat els 5 centres que van obrir van comptabilitzar gairebé 6.000 usos, un nombre lleugerament superior al de l'any anterior, cosa que evidencia la bona acollida que té aquesta mesura. En aquest sentit, els centres cívics han esdevingut espais climatitzats on els ciutadans i ciutadanes poden trobar-se o estar-s'hi, tot evitant unes hores de calor al carrer.


Quins centres cívics hi ha a Sabadell?

Sabadell compta amb un total de 12 centres cívics distribuïts per diferents barris i amb un espai polivalent que dona servei a tota la ciutat. Cada centre cívic disposa d'espais al servei de les entitats de Sabadell, escoles i instituts, serveis municipals... on poder desenvolupar accions cíviques, socials, culturals, esportives, de lleure i d’altres que tinguin interès públic, així com afavorir la participació dels ciutadans i ciutadanes en els assumptes de la comunitat que fomentin la difusió de valors i la convivència intercultural, generacional i associativa.

En total s’ofereixen 52 sales tallers per fer-hi activitats, 12 espais de relació i 12 sales d’actes/auditoris amb una capacitat que va de les 80 a les 200 persones. A més, l’Espai Polivalent del Nord pot acollir simultàniament fins a 500 persones per dura terme actes públics.


 

 

Participació