El govern no en té prou amb 12 llits del Taulí i vol que es reobrin tots

L’alcalde transmet la seva preocupació per la derivació de pacients d’Urgències a altres centres

Nació Sabadell
03 de setembre del 2015
Actualitzat a les 11:05h
El govern municipal vol que la Corporació Sanitària Parc Taulí obri tots els llits disponibles per donar resposta a la situació de saturació que viu el servei d’Urgències. La petició arriba després que ahir l’hospital va decidir obrir 12 llits de la planta 5, tal i com us va avançar Nació Sabadell, corresponents als pacients que provenen d’intervencions quirúrgiques. El govern municipal, però, creu que no és suficient i demanen que la mesura s’ampliï a tots els llits disponibles.
 
“El govern és conscient de la infradotació sanitària amb què compta la nostra ciutat i treballem per canviar aquesta situació, que suposa un greuge per als ciutadans i ciutadanes de Sabadell”, assenyala l’aclade, Juli Fernàndez. “La posició del govern és que el Taulí recuperi tots els llits oberts”, afegeix.
 
Des del govern municipal es considera que són necessaris més recursos estructurals, ja que la ràtio de llits d'aguts per habitant a l'àrea d'atenció del Taulí és d’1,13 per cada mil habitants, mentre que, per exemple, a l'àrea territorial de Terrassa és d’1,71 llits. També hi ha marge per la millora organitzativa dels recursos disponibles que té l'hospital.
 
A més, cal introduir millores pel que fa a les llistes d'espera, demores a urgències o comptar amb més recursos per a l’atenció en situacions de crisi per trastorns mentals. Malgrat ser conscient dels problemes estructurals de finançament que té Catalunya, l’alcalde ha instat la Generalitat a prioritzar el Taulí a l’hora de destinar recursos per tal de millorar aquesta situació.
 
Preocupació per les derivacions
 
L’alcalde també es mostra preocupat per la situació global de la sanitat, i en concret pel contracte que actualment estableix la derivació de pacients de les urgències del Taulí cap a altres centres. En les reunions mantingudes amb els responsables de la Corporació Sanitària, l’alcalde ha traslladat des del primer moment l’interès per aquesta situació i la necessitat que el contracte de derivació no es renovi, i que es tornin a obrir tots els llits del Taulí.
 
En els propers dies es continuarà amb les reunions de treball ja iniciades en els mesos de juny i juliol tant per l’alcalde com pel tinent d’alcalde d’Acció Social i Drets Civils i regidor de Salut, Gabriel Fernàndez. Aquestes reunions es mantindran tant amb el Servei Català de la Salut com amb els gestors dels serveis a la ciutat -la Corporació Sanitària Parc Taulí i l'Institut Català de la Salut-, per avançar en aquesta direcció i implementar les millores que puguin garantir el millor servei possible per a la ciutadania.